Tkaná halenka s balónovým rukávem, Lindex, 999 Kč

Tkaná halenka s balónovým rukávem, Lindex, 999 Kč Zdroj: archiv firem

Pruhovaná košile s mašlemi na rukávu, Esprit, 1299 Kč
Košile s perlovým lemováním, Zara, 899 Kč
Blůza se skládanými rukávy, Zara, 899 Kč
Košile s třásněmi, Zara, 899 Kč
Bílá košile s volány, Selected, Zoot.cz, 799 Kč
13
Fotogalerie

Košile tak trochu jinak: S volány, perlami i mašlemi!

Na jaře i v létě košilím dominovaly tenké, nejčastěji modro-bílé proužky, občas dozdobené hravou nášivkou, potiskem nebo rafinovanou vázankou na břiše. S takovým kouskem neuděláte chybu ani v aktuální sezóně, ale číslo jedna už to rozhodně není. Jaký "košilový trend" přebral pomyslné žezlo? A co na něj říkáte?

Móda se v posledních letech ubírá jasným směrem – pohodlí je na prvním místě. Jenže většina z nás stále ještě touží po ženskosti i eleganci. Tu nám naštěstí módní tvůrci neupírají, a tak mezi basic tričky, mama jeans a teniskami stále najdeme velký výběr halenek, šatů i sukní a samozřejmě i bot na podpatku. Bez ryze ženských kousků se módní svět zkrátka nikdy neobejde.

Pozitivní také je, že propojení elegance a módních trendů není vůbec žádný problém. Nemusíte se tak bát, že jako vyznavačka elegantní módy budete na své okolí působit upjatě a nudně.

Příkladem jsou právě košile! Jak už jsme říkaly, ty proužkaté stále přetrvávají, ale právě teď jsou hitem mnohem nápadnější, ale více ženštější ozdoby než nášivky. Prim právě hrají velké volány i drobnější volánky, nejčastěji umístěné na prsou nebo rukávech. Stejně populární jsou i balónové rukávy, mašle, velké uzle i malé uzlíčky.

Ke stylové košili můžete obléknout jednoduchou pouzdrovou sukni, cigaretové kalhoty nebo ty se širokými nohavicemi, ale i roztrhané boyfriend džíny, které okoření outfit zábavným rozporem. Navrch už jen stačí přidat klasiku v podobě kožené nebo džínové bundičky nebo saka.

...
... | Zdroj: archiv firem

Koženková bunda s kožíškem, F&F, 1599 Kč, džínová bunda s nášivkami, ODD MOLLY, 9999 Kč, sako s kostkou, Gant, 12499 Kč – obojí Inpired by Vermont