Video placeholde

Trendy účesy pro léto 2021: Foukaná podle Rachel z Přátel i objemné mikádo

Ať už milujete ikonické účesy z kultovního seriálu Přátelé nebo se těšíte z velkého návratu trendů ze 70. a 90. let, z nejžhavějších účesů pro letošní léto budete nadšená. A co je na nich nejlepší? Drtivá většina z nich je velice snadná na údržbu a příprava vám nezabere víc než několik minut.

Na Rachel Green

Nedávná premiéra nového dílu Přátel spustila doslova lavinu nadšení. Kultovní komediální seriál se stal inspirací pro nejeden typ líčení, módní styl i vlasové kreace. V posledních měsících zejména sociální platformu TikTok zahrnuly všemožné tutoriály, jak si vykouzlit ikonický look podle Rachel, zakládající se na vrstveném foukání jednotlivých částí vlasů. K ruce si proto připravte kvalitní fén a velký kulatý kartáč. Poté stačí lokny rozdělit na sekce a přes kartáč důkladně vyfoukat do přirozených loken.

Další vlasové trendy najdete na následující stránce >>

Pokračování 2 / 8

Foukaná z přelomu milénia

U hlavy perfektně uhlazené a konce vyfoukané přes kulatý kartáč pěkně nahoru. Nostalgický účes jako vystřižený z přelomu tisíciletí bude nejlépe fungovat, pokud máte delší mikádo. Pro skutečný nostalgický look k těmto vlasům perleťové oční stíny, výrazný lesk na rty a mini kabelku.

Pokračování 3 / 8

Ve stylu Farrah Fawcett

Americká herečka patří se svou retro hřívou mezi největší vlasové ikony 70. let. A jelikož právě tato dekáda letos promlouvá do módy i vlasových trendů nejvíc ze všech, není na škodu se právě u této blondýnky inspirovat. Základem účesu je vlnitá ofina rozdělená na polovinu a objemné lokny, které se vám budou při chůzi pořádně pohupovat ve vzduchu.

Pokračování 4 / 8

Objemné mikádo

Strukturované mikádo plné objemu bude skvělým parťákem do horka. Letos k němu můžete přidat také ofinu střiženou těsně nad obočí nebo vlasové „záclonky“ s lehce vykukujícím čelem uprostřed.

Pokračování 5 / 8

Jemné vlny

Jako od moře! Ať už letos svým vlasům dopřejete letní dovolenkovou kúru nebo si poradíte doma s kulmou, mějte na paměti, že vlny se letos nosí velké, zároveň by ale neměly ztrácet nic ze své jemnosti. Trendy navíc přejí skutečně dlouhým vlasům a právě na nich budou tyto vlny vypadat vůbec nejlépe.

Pokračování 6 / 8

Růžová hříva

Letní bezstarostnost podpořená barvou, která nejlépe vypadá v záři horkého slunce. Růžovou mánii letos na jaře spustila modelka Chrissy Teigen, která na svém Instagramu zaznamenávala vlasovou proměnu doslova krok za krokem. Přestože funky odstín už z modelčiných kadeří zmizel, zdá se, že růžová tu s námi přes léto přeci jen zůstane.

Pokračování 7 / 8

Výrazné melíry

Noční můra z 90. let? Pro někoho možná, výrazným melírům ale přeci jen stojí za to dát letos v létě šanci. Vybrat si můžete buď drzé prameny kombinující tmavě hnědý odstín s blond pruhy nebo podobně jako modelka Rosie Huntington-Whiteley zvolit jemnější verzi s méně dramatickým kontrastem.

Pokračování 8 / 8

Vlnitý shag

Snad žádný sestřih letos nesklízí tak velké ovace jako právě shag, který je opět jako vystřižený ze 70. let. Nosí jej Miley Cyrus i Cara Delevingne a na údržbu je naprosto bezproblémový. Základem shagu jsou postupně sestříhané vlasy s co největším objemem okolo hlavy. Pro dokonalý styling se nebojte v létě účesu přidat na přirozené struktuře pomocí vln, které doplňte o lehce rozcuchanou ofinu.