Multiaktivní oční krém, Sothys, 1565 Kč/15 ml

Multiaktivní oční krém, Sothys, 1565 Kč/15 ml Zdroj: archiv firem

Balzám na oči, Alcina, 820 Kč/15 ml
Oční krém Intensive Eye Therapy, Neostrata, 1490 Kč/15 g
Oční péče Eye Contour Lift Care, Matis Paris, prodává: parfumerie FAnn a fann.cz, 1430 Kč/15 ml
...
Intenzivní omlazující krém na oči a rty, Dermacol, 149 Kč/15 ml
17
Fotogalerie

Nejlepší oční krémy: Které vás spolehlivě zbaví vrásek i kruhů pod očima?

Pokožka kolem očí je velmi citlivá a také více náchylná ke stárnutí. Je proto třeba jí věnovat speciální péči. Našly jsme pro vás oční krémy, které spolehlivě zbavují nejen vrásek, ale i otoků a kruhů pod očima. 

Redaktorka webu Ženy.cz Andrea, 27 let: "Kolem očí už mám drobné vrásky a hlavně hodně citlivou pleť. Od krému vyžaduji především prevenci před vznikem hlubokých vrásek!"

Oční krém, Matis Paris

Tento oční krém je naprosto skvělý. Používala jsem ho zhruba měsíc každý den před spaním, ale někdy i během dne, když na mě byla viditelná únava. Chladivá gelová textura totiž během chvilky vypne pokožku a zbaví ji nevzhledných otoků. Po měsíci používání byly viditelně drobnější i mé začínající vrásky. Potěšilo mě i praktické balení, které si klidně můžete sbalit na cesty.

+ zbavuje otoků, vypíná pokožku, praktické balení

Oční péče Eye Contour Lift Care, Matis Paris, prodává: parfumerie FAnn a fann.cz, 1430 Kč/15 ml
Oční péče Eye Contour Lift Care, Matis Paris, prodává: parfumerie FAnn a fann.cz, 1430 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Oční krém, NeoStrata

Opět velmi spolehlivý produkt. Gelová struktura byla opravdu příjemná a krásně chladila. Zároveň byl krém opravdu šetrný a i na citlivém očním okolí vůbec neštípal. Vyhovovala mi i svěží vůně. Po několika dnech používání zmizí kruhy pod očima a později i jemné linky, o které žádná z nás nestojí. Opět musím pochválit také praktické balení, díky kterému jsem si krém mohla sbalit i do letadla.

+ chladí, zbavuje kruhů pod očima i jemných linek

Oční krém Intensive Eye Therapy, Neostrata, 1490 Kč/15 g
Oční krém Intensive Eye Therapy, Neostrata, 1490 Kč/15 g | Zdroj: archiv firem

Oční krém, For Life & Madaga

Velmi příjemný krém, který hned po prvním nanesení pokožku vypíná. Po několika použitích je pleť kolem očí projasněná. Po delší době si všimnete i toho, že drobné vrásky jsou mnohem méně viditelné. Líbí se mi i balení, které vypadá opravdu luxusně, přestože cena produktu je příznivá.

+ šetrný, vypíná pokožku

Oční krém My Secret Exclusive Eye Cream, For Life and Madaga, prodává: forlifemadaga.com, 890 Kč/15 ml
Oční krém My Secret Exclusive Eye Cream, For Life and Madaga, prodává: forlifemadaga.com, 890 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz Petra, 35 let: „Jelikož nosím kontaktní čočky, potřebuji jemný krém, který nebude oči dráždit. A samozřejmě musí umět vypnout pleť a vyhladit jemné vrásky kolem očí.“

Oční gel, Bioderma

To, co je napsáno v popisku krému "zklidňuje, vypíná, vyhlazuje pleť", je pravda do puntíku. Je velmi lehký a jemný, mohu ho nanést až těsně k očím a nedráždí. Po týdenní aplikaci ráno a večer vidíte výsledky. Pleť kolem očí je vypnutá, kůže je měkká, hydratovaná. Díky tomu jsou i kruhy pod očima méně viditelné a jemné vrásky v koutku oka minimální. Oční stíny se na oko nanáší velmi dobře a díky hydrataci gelu není kůže večer vysušená.

+ nedráždí, vypíná, hydratuje, vyhlazuje vrásky

Oční gel pro citlivou pleť Sensibio, Bioderma, 263 Kč/15 ml
Oční gel pro citlivou pleť Sensibio, Bioderma, 263 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

+ spolehlivá hydratace, vůně, jasnější pohled

Oční krém s kozím mlékem Vivapharm, prodává: vivaco.cz, 169 Kč/50 ml
Oční krém s kozím mlékem Vivapharm, prodává: vivaco.cz, 169 Kč/50 ml | Zdroj: archiv firem

+ vypíná, omlazuje, redukuje drobné vrásky

Intenzivní omlazující krém na oči a rty, Dermacol, 149 Kč/15 ml
Intenzivní omlazující krém na oči a rty, Dermacol, 149 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Recepty.cz a foodblogerka Karolína, 28 let: "Vzhledem k mému věku a genetickým předpokladům zatím vrásky ani povolenou kůži kolem očí neřeším. Mám štěstí a netrpím ani kruhy pod očima, ale pociťuji častou únavu a tlak v očích. Ranní hydratace očním krémem mi tento pocit pomáhá zmírnit."

Oční gel, Nobilis Tilia

Oční gel je v praktickém balení s pumpičkou, které se vejde i do kabelky. Po vklepání prsty do oblasti kolem očí vytváří chladivý efekt, což je neskutečně příjemné. Nedokážu říct, zda po použití gelu byla pleť zářivější, ale rozhodně jsem cítila okamžitou úlevu od nateklých a unavených očí. Měla jsem tak potřebu nanášet gel na oční okolí každý den po probuzení i večer před spaním. Často se u kosmetiky nedokážu přenést přes silnou vůni, proto oceňuji, že se jedná o neparfemovaný produkt.

+ chladivý efekt, bez parfemace

Oční gel Euphrasia, Nobilis Tilia, prodává: eshop.nobilis.cz, 164 Kč/15ml
Oční gel Euphrasia, Nobilis Tilia, prodává: eshop.nobilis.cz, 164 Kč/15ml | Zdroj: archiv firem

Oční krém, For Life & Madaga

Krém má opět mé oblíbené balení s pumpičkou. Nemusíte tak do produktu sahat rukama. Dobře se roztírá, rychle se do pleti vstřebává a oční okolí příjemně hydratuje. Bohužel mi trochu vadí dlouhotrvající silná citrusová vůně, kterou ze sebe cítím ještě několik hodin po aplikaci. Ale to je individuální, někomu naopak může vyhovovat.

+ praktické balení, hydratace

Oční krém Nature Bioactive, For Life and Madaga, prodává: forlifemadaga.com, 490 Kč/30 ml
Oční krém Nature Bioactive, For Life and Madaga, prodává: forlifemadaga.com, 490 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Ženy.cz Irena, 43 let: "Krémy na oční okolí nepoužívám pravidelně, spíše jen, když jsem unavená, mám kruhy pod očima nebo pleť dostala „zabrat“ na slunci nebo v zimě. Potřebuji nějaký lehčí a hlavně ten, který mou citlivou pokožku příliš nedráždí."

Oční krém pro suchou pleť, Ziaja

Oční krém od Ziaji je hodně tekutý, stačí ho nanést opravdu maličko. Rychle se vstřebává a co je důležité – ani oči ani okolní pokožku nedráždí. Téměř nevoní, což vítám. Kůži zjemní a důkladně promaže, ale žádné viditelné účinky ve vyhlazení vrásek se u mě bohužel nekonaly.

+ nedráždí, hydratuje

Oční krém pro suchou pleť Kozí mléko, Ziaja, 88 Kč/15 ml
Oční krém pro suchou pleť Kozí mléko, Ziaja, 88 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Oční krém od Alciny voní velmi jemně, což je sympatické. Také on má jemnou texturu, skvěle se vstřebá do pokožky a pak také cítíte, že začíná kůži vypínat. Chvílemi byl ten pocit ne úplně příjemný. Ale krém fungoval. Ideální byl na ranní použití, jemné linky kolem očí se lehce vyhladily. A nedráždil, což je u mne vždycky plus.

+ vyhlazoval jemné vrásky, nedráždil

Balzám na oči, Alcina, 820 Kč/15 ml
Balzám na oči, Alcina, 820 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Krémy od Weledy mají vždy specifické vůně, které nemusí sednout všem. Pupalková vůně se mezi mé favority nejspíš nedostane. Ale pokud potřebujete kůži pořádně vyživit a promazat, pak je to ten pravý výrobek. Nanášela jsem ho vždy na noc a ráno byla pokožka pod očima živější, zářivější a méně povadlá. + nedráždí, vyživuje

Pupalkový Anti-age krém na kontury očí a rtů, Weleda, 649 Kč/10 ml
Pupalkový Anti-age krém na kontury očí a rtů, Weleda, 649 Kč/10 ml | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz Ivona, 35 let: "Oční krém je pro mě nezbytnost už od pětadvaceti let. Zatím na vrásky okolo očí moc netrpím, ale důležitá je pro mě hydratace. Ocením také, když mi krém po ránu vykouzlí svěží pohled bez kruhů pod očima."

Multiaktivní oční krém, Sothys

Nebudu lhát, Sothys je moje oblíbená značka krémů, kterou jsem objevila právě díky redakčnímu testování. Ani oční krém mě nezklamal. Nejvíce bych vyzdvihla praktický aplikátor s pumpičkou, který eliminuje znečišťování krému prsty. Konzistence je přiměřená, jemná, ideální na vklepávání i masáž očního okolí. S účinky krému jsem byla také spokojená, pleť byla vyhlazená, kruhy pod očima neviditelné, i když jsem zrovna spánku moc nedala (krém totiž kromě výtažků z rostlin obsahuje pigmenty, které odrážejí světlo). Krém je navíc vhodný i pod make-up.

+ aplikátor, konzistence

Multiaktivní oční krém, Sothys, 1565 Kč/15 ml
Multiaktivní oční krém, Sothys, 1565 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Arganový oční krém, Nobilis Tilia Podobný aplikátor a lehká konzistence jako u předchozího krému, takže opět spokojenost. Krém je vhodný i pro citlivou a alergickou pleť a za sebe musím potvrdit, že pleť vůbec nedráždí (trochu jsem se toho obávala). Obsahuje arganový a kokosový olej, výtažky z kasie, oregána a kakaovníku a jemně voní po tahitské gardénii. Krém jsem opět jemně vklepávala a masírovala se s ním, rychle se vstřebával a ráno jsem vypadala odpočatě. Posloužil rovněž jako základ pro tekutý korektor, který denně používám a který vyžaduje perfektně hydratovanou pleť.

+ aplikátor, přírodní složení

Arganový oční krém, Nobilis Tilia, prodává: eshop.nobilis.cz, 249 Kč/15 ml
Arganový oční krém, Nobilis Tilia, prodává: eshop.nobilis.cz, 249 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Hydratační péče pro oční okolí, Kiehls

Krém s avokádovým olejem pro mě byl velkou novinkou. Měl velmi hutnou texturu, takže jsem spíše měla pocit, že si aplikuju nesmývatelnou masku na oční okolí, která se vstřebává velmi pozvolna. Z tohoto důvodu se mi také neosvědčil jako báze pod make-up, ale aplikovala jsem ho pravidelně večer a v noci nechala působit. Jak jsem se dočetla, avokádový olej je vysloveně vhodný pro péči o oční okolí. Obsahuje draslík, kterému se říká minerál mládí, a vitamíny E a D, které mají regenerační schopnosti. Pokud tedy hledáte "něco navíc", mohu ho jen doporučit.

+ avokádový olej, který je bohatý na minerály a vitamíny

Oční péče Creamy Eye Treatment with Avocado, Kiehl's, 1220 Kč/14 g
Oční péče Creamy Eye Treatment with Avocado, Kiehl's, 1220 Kč/14 g | Zdroj: archiv firem

Editorka webu Moje zdraví Katka, 39 let: "Mám hodně jemnou pleť a kolem očí se mi začínají objevovat první výraznější vrásky. Od očního krému očekávám především, aby oční okolí vypadalo odpočatě."

Roll-on na oční okolí, Yves Rocher

Rozjasňující roll-on od Yves Rocher oživí a vypne okolí očí. Jeho konzistence je osvěžující a oči jsou pak více odpočaté. S výrobkem jsem byla spokojená, myslím, že pleť byla zregenerovaná a napnutá. Trochu hůř jsme si zvykala na způsob nanášení, bála jsem se, že se mi jemná kůže skřípne do kovových kuliček. Oceňuji ale, že se gelu nemusím dotýkat rukou a kůže je krásně promasírovaná.

+ odpočaté oční okolí, jasná pleť

Roll-on na okolí očí Elixir Jeunesse, Yves Rocher, 569 Kč/15 ml
Roll-on na okolí očí Elixir Jeunesse, Yves Rocher, 569 Kč/15 ml | Zdroj: archiv firem

Oční krém, La Chèvre

Krém na oči z kozí farmy od české značky La Chèvre se velmi dobře nanáší pumpičkou. Dobře se roztírá a vsakuje. Pleť je zregenerovaná a hebká. Hydratuje a vyživuje na dlouhou dobu, pomáhá i na váčky pod očima. Jsem s ním velmi spokojená.

+ regenerace a hydratace, příjemná konzistence, dlouho vydrží

Krém okolo očí, La Chévre, prodává: kosmetikacapri.cz, 260 Kč/15 g
Krém okolo očí, La Chévre, prodává: kosmetikacapri.cz, 260 Kč/15 g | Zdroj: archiv firem

TIP NA VIDEO: Zkuste toto omlazovací cvičení na pleť

Video placeholde