Nahé líčení a výrazné oční linky.

Nahé líčení a výrazné oční linky. Zdroj: @nikki_makeup / Instagram

.
.
.
.
.
43
Fotogalerie

Nápadité a přitom tak jednoduché: 7 tipů na letní líčení, které hravě zvládnete

Šťavnatá zářivá pokožka, fialové ombré stíny nebo neotřelá kombinace modré a rudé? Letní trendy v líčení hrají všemi barvami, zároveň jsou ale velmi jednoduché na vytvoření. U zrcadla strávíte jen pár minut a bohatě si vyhrajete jen s pěti produkty. Který z následujících 7 make-up looků bude ten váš?

Zlatá s cihlovou

Horké dny a večery si doslova říkají o vytvoření looku, který bude odrážet letní náladu. Letošním hitem je proto kombinace zlatých stínů a rtěnky v zářivém cihlovém odstínu. Základem tohoto líčení je příprava pleti, která by měla být hydratovaná, dostatečně krytá lehkým letním make-upem a zafixovaná pudrem. Na horní i spodní víčko aplikujte zlaté stíny, přidejte řasenku pro prodloužení řas a nebojte se trochu rtěnky kromě rtů nanést i na líce a důkladně rozetřít. Finální look bude působit křehce, étericky a přitom velmi nápaditě.

TIP NA VIDEO: Jednoduché líčení podle modelky a herečky Cary Delevingne

Video placeholde

Další tipy na líčení najdete na následující straně >>

Pokračování 2 / 7

Nalinkujte to!

Výrazné oční linky jsou letošním hitem už od léta. Nebojte se s nimi experimentovat, zkoušejte různé barvy a proměňte svou tvář ve vlastní umělecké plátno. Spoustu parády odkazující k éře 60. let vytvoříte také pomocí klasických černých linek. Nejlépe vám poslouží ty ve tvaru pera, díky nim totiž doladíte všechny detaily a nepřesnosti. Kromě samotných očí si dejte záležet také na přípravě pleti. Použijte rozjasňující make-up a na tváře naneste trochu bronzového highlighteru. Oční část dolaďte řasenkou pro větší objem a rty přejeďte už jen bezbarvým leskem.

Pokračování 3 / 7

Tón v tónu

Nejlepší produkt, do kterého se vyplatí investovat a mít ho stále po ruce? Kosmetické multilíčidlo! Jedna tyčinka vám totiž nahradí oční stíny, tvářenku i rtěnku. Kromě té s nádechem do bronzova se vyplatí do kosmetické taštičky přihodit také tu v jemném růžovém tónu. Aplikujte ji na víčka, líce i rty. Nedokonalosti zakryjte korektorem, řasy zvýrazněte voděodolnou řasenkou a přidejte jemný náznak rozjasňovače. Romantický look, který můžete vynést do práce, města i na drink, je rázem na světě.

TIP NA VIDEO: Trendy v manikúře

Video placeholde

Pokračování 4 / 7

Bronzová bohyně

Multilíčidlo podruhé, ovšem tentokrát v již zmíněné bronzové verzi. Při tvorbě sluncem prozářeného looku si tentokrát dejte více záležet na očích. Kromě multilíčidla na víčka můžete přidat ještě trochu cihlovo-hnědého stínu a černou oční linku. Na tváře naneste bronzer i rozjasňovač v teplém tónu. Péči věnujte také svému obočí, které ideálně zafixujte transparentním gelem.

Pokračování 5 / 7

Dokonalý pár: modré oči, rudé rty

Letošní trendy v líčení přejí očním stínům v sytých barvách. Obzvlášť skvěle bude během léta vypadat kombinace modrých stínů a dokonalých rtů v rudém odstínu. Jak na to? Nejprve na tvář naneste lehký CC krém, který pleť sjednotí a zakryje i drobná zarudnutí. Na víčka poté naneste světle modrý, vysoce pigmentovaný stín a přidejte řasenku pro objem řas. Tím se celé oko prozáří. Na rty poté naneste silnější vrstvu rudé rtěnky.

TIP: V případě tohoto líčení se vyplatí si pohrát s texturou. Pokud zvolíte matné modré stíny, nebojte se přes rtěnku nanést ještě bezbarvý lesk. Případně můžete na očích vytvořit letos tak trendy "wet look" či rovnou sáhnout po metalických stínech. V takovém případě už ale bude vhodnější si zvolit rtěnku v matné variantě.

Pokračování 6 / 7

Fialové ombré

Odstín fuchsiové, hot pink a studené fialové jsou zárukou, že v létě budete k nepřehlédnutí. Vyhrajte si s namixováním těchto barev očních stínů a vytvořte si na víčkách hravé ombré. Do vnitřních koutků můžete ťuknout i modrý stín, který vytvořenou barevnou škálu ještě umocní. Skvěle budou oči vypadat také s bílou linkou, která pohled otevře a oči opticky zvětší. Růžové odstíny se nebojte pomocí sytější tvářenky vytáhnout postupně od víček směrem ke spánkům a na tváře. Její využívání je letos obecně velmi nekonvenční, tak proč této make-upové volnosti nevyužít? Pro lehké stáhnutí líčení "zpět na Zem" poté na rty použijte už jen nude rtěnku. Místo klasické matné verze se k looku bude více hodit lesklá a krémová.

TIP NA VIDEO: Vyzkoušeno před kamerou: Paletka nude stínů

Video placeholde

Pokračování 7 / 7

Barevné detaily

Fialovou barvu můžete ale použít také v méně výrazné, ale pořád stále stejně nápadité variantě. K tomu budete potřebovat perleťový oční stín ve světle růžové barvě, který aplikujte pouze do vnitřního koutku obou očí. Horní víčka jinak nechte nenalíčená, přidat můžete maximálně nenápadnou černou linku a řasenku. Naopak spodní víčko orámujte fialovým stínem, který důkladně rozetřete. Na spodní řasy zároveň přidejte fialovou řasenku. Na líce a čelo přidejte náznak tmavší růžovo-fialové tvářenky, smíchané s rozjasňovačem. Poté si k ruce vezměte fialovou rtěnku, kterou bříškem prstu jemně vťukejte do rtů. Nesnažte se vytvořit přesně vydefinovanou konturu, barva by naopak měla být nejintenzivnější uprostřed a směrem ven se vytrácet. Pro finální dotažení na rty následně ještě aplikujte bezbarvý lesk. Hotovo!