...

... Zdroj: iStock.com

Devil lips: Šílený beauty trend, který se šíří Instagramem

Už jsme si zvykli, že Instagram je platformou, kde se daří i různým extrémním trendům, jež mají naštěstí k realitě daleko. Jedním z posledních výstřelků jsou tzv. ďábelské rty. 

Mohlo by se zdát, že v oblasti rtů už dosáhla estetická medicína svého vrcholu, respektive zenitu. Instagram je plný dívek a žen, které ve snaze přiblížit se celebritám typu Kim Kardashian nepřirozeně špulí rty nebo si je nechávají všelijak zvětšovat a deformovat a mnohdy jdou do naprostého extrému.

Že tato éra ještě není u konce, dokazuje nový trend, který na Instagramu najdete pod hashtagem #devillips (ďábelské rty). Jde o úpravu horního rtu tak, aby s pomocí injekčních výplní působilo „srdíčkové“ vykrojení plastičtěji (tento tvar evokuje rohy). V extrémní podobě mají devil lips podobu vlnek po celé délce horního rtu a prý jsou populární v Rusku (říká se jim také octopus lips). Jde o podobnou bizarnost, jako je třeba obočí ve tvaru rybího ocasu, které se na Instagramu objevovalo v letech 2017 až 2018. Tak doufejme, že bude mít podobně krátké trvání.