Lak na nehty Little Ondine, odstín Fusion, 393 Kč, prodává Pulo.cz

Lak na nehty Little Ondine, odstín Fusion, 393 Kč, prodává Pulo.cz Zdroj: Archiv firem

Levandulová báze na nehty, Bio Sculpture, 490 Kč, www.biosculpture.cz
...
Mandlový olejíček na nehty, Bio Sculpture, 490 Kč, www.biosculpturenails.cz
Lak na nehty Sundays, odstín Onyx Black, 430 Kč, prodává Licirna.cz
Odlakovač, Bio Sculpture, 170 Kč, www.bioculpturenails.cz
8
Fotogalerie

Bolí vás hlava? Možná za to může váš lak na nehty. Kde koupíte šetrnější?

Pocit krásných, upravených rukou je mnohdy lepší než nákup, třeba nových bot. Jak se ale vyhnout všem toxickým látkám, které laky na nehty mohou obsahovat?

Zátěží mohou být nejen všechny možné syntetické prvky, které konvenční laky na nehty obsahují, ale také nejrůznější gely a další přípravky na nehty. Problém představují v jisté míře pro naše tělo i životní prostředí, když k tomu připočtete všechny ty umělohmotné třpytky.

Toxické trio

Bylo vypozorováno, že pokud laky na nehty obsahovaly formaldehyd, dibutylftalát nebo toluen, tak některé uživatelky si stěžovaly na bolest hlavy, pocity závratě, jiné výzkumy šly ještě dál a spojovaly tyto chemikálie s rakovinou vaječníků a problémem s otěhotněním.

Nehtové SOS

Nemusíme ale hned vidět vše v nejhorších scénářích, stačí vnímat své nehty, když po nich něco chceme, a tak je lakujeme a odlakujeme, přidáváme gel, a to vše bez jakékoli přestávky. Na nehtu přitom vidíme, že je unavený, lámavý a volá zoufale o pomoc. Nepředstavujte si ale hned, že musíte naběhnout na sundání gelových nehtů, případně se zbavit laku a na manikúru s lakováním navždy zapomenout, pokud chcete své ruce a tělo celkově přiblížit přírodě. Naštěstí existují nejen značky laků na nehty, které neobsahují škodlivé chemikálie, ale i salony, kde vám vyrobí dlouhotrvající manikúru, která je zdravotně naprosto nezávadná.

Intuitivní manikúra

Jedná se o postup ucelené péče, který vznikal řadu let v hlavách dvou sester, Andrey a Veroniky Vyletových. Chtěly na trh přinést nejnovější vědecké poznatky v péči o nehty, zároveň je propojit s různými metodami ošetření a to vše spojit s mnohaletou praxí v oborech manikúry i nehtové modeláže. Během hodinové procedury vám tedy šetrně vyhladí okolí nehtu, postarají se o záděrky a celkově nehty ozdraví. Intuitivní manikúru si dopřávají pánové i dámy. Ty mají ale také zájem o šetrnou manikúru gelem. Více info na www.vedomakrasa.cz

Kde koupíte eko laky?

Laky Bio Sculpture patří k nejznámějším značkám v oblasti šetrné manikúry. Jsou stoprocentně veganské a bez obsahu formaldehydu, toluenu, parabenů či dibutyl-ftalátu. Bio Sculpture byla první firmou, která si v roce 1988 nechala patentovat rozpustný průzračný gel pro nehtovou modeláž.

Laky Sundays Nail Polish prodává Líčírna za 430 Kč/kus, neobsahují žádnou ze sporných chemikálií (parabeny, sírany, toluen, dibutyl-ftalát a další). Sundays Nail Polish založila majitelka nehtového salonu Amy Ling Lin, která si uvědomila, že každý den dýchá nepřetržitě toxické chemikálie.

Základem laků na nehty Little Ondine je voda a pryskyřice. Neobsahují škodlivé látky, zato jsou v nich přírodní barevné pigmenty. Na jejich odstranění nepotřebujete ani odlakovač, protože se dají jednoduše sloupnout. Prodává Pulo.cz.

Další skvělé články najdete v prosincovém vydání časopisu Moje psychologie. Kupte si ho v naší online trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte, zítra už ho máte ve schránce. A doprava je zdarma.