....

.... Zdroj: istock.com

6 velkých chyb při líčení očí, které vás zbytečně dělají starší!

Je pro vás každodenní líčení rutinou, kterou zvládnete za pár minut? Nebo experimentujete a ráda zkoušíte nové trendy? Ať tak či onak, je možné, že děláte jednu z chyb, které vám zbytečně přidávají roky navíc. 

1. Příliš tmavá oční linka

Když oční linka, tak jedině černá! Máte to také tak? Pokud ano, je na čase vyzkoušet i jiné odstíny. Pro běžné denní líčení může být totiž velmi často černá linka příliš tmavá. Navíc v určitém věku už černá linka působí velmi tvrdě a oči, kolem kterých jsou již viditelné vrásky, opticky ještě více postarší a unaví. Vyzkoušejte jiné barvy, které vám oči dokonale rozzáří. Ženy s hnědýma očima by měly vyzkoušet tmavě modré linky, modroočky zase měděné a hnědé, k zeleným očím perfektně ladí švestková a fialová.

Další chyby, které vás dělají starší, najdete na další stránce >>

Pokračování 2 / 6

2. Opomíjené obočí

Součástí líčení očí je i úprava obočí! Pokud nejste zvyklá si ho nijak ličit, bude to pro vás ze začátku velký nezvyk, ale brzy zjistíte, že opravdu dotáhne celkový dojem k dokonalosti. Nic nepřehánějte, rozhodně si jako blondýnka nevykreslujte obočí temně hnědou tužkou. Ideálně ho jen lehce zvýrazněte odstínem, který je pro vás přirozený, definujte tvar a načešte ho kartáčkem.

Pokračování 3 / 6

3. Vnitřní linky

Jestliže si tužku na oči nanášíte i do vnitřního oka, ať už spodního či horního víčka, nedělejte to! Pěkně to vypadá jen tehdy, pokud je to bílá tužka, která vám oko opticky zvětší. V případě, že si vnitřní oko vykreslíte černou, modrou nebo třeba hnědou, opticky si ho zmenšíte a zvýrazníte vrásky.

Pokračování 4 / 6

4. Vynechání podkladová báze

Když se chystáte na výraznější líčení, nikdy nezapomínejte nanést podkladovou bázi i na oční víčka a okolí očí. Jedině tak se vám totiž po pár hodinách neusadí stíny nebo korektor ve vráskách. Podkladová báze jemné rýhy vyplní a nikdo si jich ani nevšimne. Navíc vám párty look, se kterým jste si dala práci, vydrží mnohem déle než obvykle, a to i v horkých letních dnech.

Pokračování 5 / 6

5. Nevhodné třpytivé stíny

Blýskavé oční stíny vždy bezpečně upoutají pozornost. A to je přesně ono! Pokud už máte nějaké ty vrásky kolem očí nebo vás třeba trápí povislá víčka, rozhodně na třpytivé stíny, které na nedostatky v očním okolí ještě více upozorní, zapomeňte. Raději vsaďte na klasické matné stíny a trochu perleťového lesku si dopřejte jen v koutku oka.

Pokračování 6 / 6

6. Ignorování tvaru očí

Stejně jako podle tvaru postavy vybíráte outfity a podle tvaru obličeje střih vlasů, je důležité najít líčení, které dokonale padne k vašim očím. Vyzkoušejte různé tvary i barvy linek, ale také to, jestli vám lichotí jen horní, nebo naopak jen spodní linky nebo s jakými stíny nejlépe vynikne barva vašich očí. Zkoušejte, buďte trpělivá, poproste kamarádku, ať vaše líčení zhodnotí, a určitě brzy naleznete tu pravou kombinaci!