Řasenka Lash Sensational, Maybelline, cca 179 Kč

Řasenka Lash Sensational, Maybelline, cca 179 Kč Zdroj: archiv firem

Sprej na plážové vlny Miracle Beach Waves, Aussie, koupíte v síti drogérii DM, cca 100 Kč/ 150 ml
Čistící gel Halcyon 1640 Kč/100 ml, toner ve spreji Panacea Elixir 1910 Kč/100 ml a olejové sérum M.E. Skin Fuel 2580 Kč/30 ml, Yüli, ingredients-store.cz
Suchý šampon na vlasy Fresh it Up, Schwarzkopf, got2b, 100 Kč/ 200 ml
Zvláčňující balzám na rty Lip Balm Love Lips - Juicy, Dermacol, 79 Kč
Zklidňující avokádová maska, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 290 Kč/ 50 ml
16
Fotogalerie

Koupelnoví hrdinové: Kosmetika, na kterou v redakci nedáme dopustit!

Každá z nás je jiná! Stejné je to i u nás v redakci, kde jednu trápí mastná pleť a pupínky, druhou zase splihlé vlasy, třetí extrémně vysušená pokožka...a tak máme každá své "koupelnové hrdiny", bez kterých si především léto, ale mnohdy i zbytek roku nedovedeme představit. Tady jsou naše vyvolené produkty:

Oblíbené produkty editorky Ireny

Obličejový olej

Obličejová kosmetika je v letních vedrech vždycky oříšek – pokožka chce mazat a hydratovat, ale zároveň ne moc, aby se pod ní člověk nepotil… znáte to. Letos mne oslovil denní obličejový olej Inlight – je zcela přírodní, lehoučký a skvěle se do kůže vsakuje. Má bronzovou barvu, takže velmi zlehka tónuje. Používám ho i večer a mám pocit, že obličej dostává všechno, co potřebuje.

Obličejový olej, Inlight, bioorganica.cz, 1195 Kč/30 ml
Obličejový olej, Inlight, bioorganica.cz, 1195 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Sprej na plážové vlny

U moře jsem si vždycky užívala sůl ve vlasech, a tak mám pocit, že přípravky na plážové vlny byly „vynalezeny“ přímo pro mne. Vyzkoušela jsem jich opravdu hodně – některé hezky voněly, ale vlasy lepily jako cukrová vata, jiné vlasy jen lehce zvlnily a za dvě hodiny bylo po efektu. And the Winner is… Aussie Miracle Beach Waves! Krásně voní, pomáhá i na suché vlasy, jsou přirozeně zvlněné a vydrží!

Sprej na plážové vlny Miracle Beach Waves, Aussie, koupíte v síti drogérii DM, cca 100 Kč/ 150 ml
Sprej na plážové vlny Miracle Beach Waves, Aussie, koupíte v síti drogérii DM, cca 100 Kč/ 150 ml | Zdroj: archiv firem

Tělový peeling

A ještě jednou mořská sůl – tentokrát v kelímku od Lushe doplněna o citronovou šťávu, s vůní jasmínu a mimózy. Má taky fantastickou modrou barvu a díky tomu si ho oblíbily i děti, pro které je to velmi účinný prostředek na likvidaci prázdninové špíny.

Tělový peeling Rub-Rub-Rub, Lush, 395 Kč/250 ml
Tělový peeling Rub-Rub-Rub, Lush, 395 Kč/250 ml | Zdroj: archiv firem

Oblíbené produkty redaktorky Ivony

Sada na pleť

Je to asi měsíc, co jsem si po pár dnech testování koupila produkty značky YÜLI , konkrétně čisticí gel Halcyon, toner ve spreji Panacea Elixir a olejové sérum M. E. Skin Fuel. A musím říct, že mi tohle trio doslova zachránilo pleť, která do té doby několik let trpěla na pupínky a suchá místa (která vedou k dalším pupínkům). Jedná se o hi-tech přírodní produkty bez alkoholu a sulfátů a co víc, příjemně a rychle se nanášejí (sprej místo klasické aplikace pleťové vody).

Čistící gel Halcyon 1640 Kč/100 ml, toner ve spreji Panacea Elixir 1910 Kč/100 ml a olejové sérum M.E. Skin Fuel 2580 Kč/30 ml, Yüli, ingredients-store.cz
Čistící gel Halcyon 1640 Kč/100 ml, toner ve spreji Panacea Elixir 1910 Kč/100 ml a olejové sérum M.E. Skin Fuel 2580 Kč/30 ml, Yüli, ingredients-store.cz | Zdroj: archiv firem

Proti pupínkům

Kromě YÜLI jsem si oblíbila ještě jeden produkt na pupínky – krém Krásná slečna z Havlíkovy apotéky. Nemastí, a přitom hydratuje, není drahý, a přitom je naprosto skvělý.

Krém na problematickou pleť Krásná slečna, Havlíkova přírodní apotéka, vemzu.cz, 254 Kč/ 30 ml
Krém na problematickou pleť Krásná slečna, Havlíkova přírodní apotéka, vemzu.cz, 254 Kč/ 30 ml | Zdroj: archiv firem

Dokonalá řasenka

Jednou jsem od kolegyně, kosmetické redaktorky, dostala dokonalou řasenku Lash Sensational od Maybelline a je z toho láska, která trvá už druhým rokem. Krásně odděluje řasy, díky zahnutému štětečku se dostane i k těm nejmenším, nerozmazává se a neopadává, přitom se snadno odličuje.

Řasenka Lash Sensational, Maybelline, cca 179 Kč
Řasenka Lash Sensational, Maybelline, cca 179 Kč | Zdroj: archiv firem

Oblíbené produkty redaktorky Andrey

Maska na obličej

Obzvlášť v létě cítím, jak je můj obličej unavený a občas i oteklý ze slunce a horka. Konečně jsem našla recept, jak o něj pečovat a zbavit se nepříjemného pocitu. Avokádová maska na zklidnění pleti obsahuje avokádový olej, alore vera, lecitin a také éterické oleje levandule. Stačí jednou až dvakrát týdně nanést na 15 minut a výsledky pocítíte hned. Díky omamné vůni levandule se navíc krásně zrelaxujete, proto nikde během působení masky nepobíhejte, ale pěkně si hoďte nohy nahoru!

Zklidňující avokádová maska, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 290 Kč/ 50 ml
Zklidňující avokádová maska, Nobilis Tilia, eshop.nobilis.cz, 290 Kč/ 50 ml | Zdroj: archiv firem

Vlasová řada pro objem

Najít ten pravý šampon a kondicionér je docela složité. Řadu pro objem značky Paul Mitchell používám teprve čtrnáct dnů, ale už teď vím, že jsem maximálně spokojená. Po umytí a usušení vlasů mám opravdu objemnou hřívu, která vydrží celý den. Jedná se o speciální kadeřnický produkt, který koupíte ve vybraných salónech. Stačí se podívat na mapičku, jestli tuto značku ve vašem okolí prodávají. A nesmím zapomenout ani na to, že stačí nanášet opravdu malé množství přirovnatelné k dvěma kávovým lžičkám, takže vám vydrží opravdu dlouho!

Objemová péče o vlasy Paul Mitchell, šampon Extra-Body Shampoo, kondicionér Extra-Body Conditioner a objemový sprej ke kořínkům Extra-Body Daily Boost
Objemová péče o vlasy Paul Mitchell, šampon Extra-Body Shampoo, kondicionér Extra-Body Conditioner a objemový sprej ke kořínkům Extra-Body Daily Boost | Zdroj: archiv firem

Suchý šampon na vlasy

O vlasy se sice snažím pečovat opravdu důkladně, ale protože jsem letní typ, tak si horké měsíce náležitě užívám. Dost často už nezbyde čas na mytí vlasů a na řadu přichází můj letní parťák – suchý šampon! Jenže ne všechny opravdu fungují tak, jak slibují. Navíc některé z nich zanechávají ve vlasech nápadné stopy. Suchý šampon got2b zbaví vlasy mastnoty, nezanechá žádné stopy a ještě je na celý den příjemně osvěží a provoní. Bez něj už ani ránu!

Suchý šampon na vlasy Fresh it Up, Schwarzkopf, got2b, 100 Kč/ 200 ml
Suchý šampon na vlasy Fresh it Up, Schwarzkopf, got2b, 100 Kč/ 200 ml | Zdroj: archiv firem

Oblíbené produkty redaktorky Marie

Micelární ubrousky

Vím, že spousta žen by mi za tohle nejraději utrhla hlavu, ale já si léto, plné festivalů, puťáků a dlouhých cest autem, bez vlhčených ubrousků nedovedu představit. A tyto od Biodermy jsou naprosto skvělé. Perfektně odličují, pleť se po nich nemastí a příjemně voní.

Micelární ubrousky Sensibio H2O, Bioderma, koupíte v lékarně, cca 199 Kč/ 25 ks
Micelární ubrousky Sensibio H2O, Bioderma, koupíte v lékarně, cca 199 Kč/ 25 ks | Zdroj: archiv firem

Bezoplachový kondicionér ve spreji

Vlasy přes léto dostávají zabrat, proto bych nikam nevyrazila bez bezoplachového kondicionéru. A značku Le Petit Olivier mám moc ráda. Jejich výrobky vždy příjemně voní, jsou z přírodních ingrediencí a vlasy krásně regenerují. Takže když potřebuji rozčesat po celém dni s vlasy nedbale uvázanými v drdolu, nedám na kondicionér dopustit.

Bezoplachový kondicionér ve spreji Le Petit Olivier, krasa.cz, 109 Kč/ 150 ml
Bezoplachový kondicionér ve spreji Le Petit Olivier, krasa.cz, 109 Kč/ 150 ml | Zdroj: archiv firem

Balzám na rty s pigmentací

Letošní novinka od Dermacolu mne nadchla. Kromě toho, že lehce barví, je hydratační a ještě má SPF 15, má také příjemnou vůni. Takže nejen, že máte rty lehce nabarvené, ještě navíc jsou voňavé a chráněné. Pokud jste milovnice rtěnek, ale připadá vám blbé si rty líčit i na pláž, tohle je skvělý kompromis.

Zvláčňující balzám na rty Lip Balm Love Lips - Juicy, Dermacol, 79 Kč
Zvláčňující balzám na rty Lip Balm Love Lips - Juicy, Dermacol, 79 Kč | Zdroj: archiv firem

Oblíbené produkty redaktorky Petry

Tvarovací gel na vlasy

Tenhle produkt je moje absolutní letní jednička a závislost. Stačí nanést do vlhkých vlasů oříšek tohoto krému, lehce vlasy profouknout nebo nechat volně uschnout a mám vlasy samou loknu. Maxi objem, minimální úprava, česání jen prsty, žádné slepené vlasy. Funguje ale jen na přirozeně vlnité vlasy, vlny podpoří a udělá až prstýnky. Na rovné vlasy nefunguje. Vyzkoušeno všemi mými kamarádkami. Ty, co mají vlnité vlasy, sdílí moji závislost.

Krém pro definici a tvar vlasů, Loréal, notino.cz, 219 Kč/ 150 ml
Krém pro definici a tvar vlasů, Loréal, notino.cz, 219 Kč/ 150 ml | Zdroj: archiv firem

Mléko po opalování

V létě trávím 90 % času venku a opaluji se snadno. Používám SPF 30, ale i tak se opálím do čokoládova. A aby mi "barva" vydržela co nejdéle, používám už léta stejné mléko po opalování Ambré Solaire od Garnier. Miluju tu vůni okurek a aloe vera, je svěží a skvěle hydratuje. Poprvé jsem ho použila před osmi lety na dovolené v Egyptě a od té doby je to zkrátka "moje letní mléko po opalování".

Mléko po opalování Ambre Solaire, Garnier, cca 200 Kč/ 400 ml
Mléko po opalování Ambre Solaire, Garnier, cca 200 Kč/ 400 ml | Zdroj: archiv firem

Samozabarvovací rtěnka

Po třicítce jsem získala odvahu na červené rtěnky a už jsem je z pusy nesundala. Zkouším všechny možné odstíny přes temně rudé až po růžové. V létě ale tím, že se méně líčím, používám, jak tomu sama říkám, "rychlortěnku, která mě zná". Je zelená a chytrá. Moje rty zbarví do odstínu, který se ke mně hodí. Dvakrát přetřu a jdu.

"Chytrá" rtěnka Barry M Lip Paint Genie, makeupshop.cz, 189 Kč
"Chytrá" rtěnka Barry M Lip Paint Genie, makeupshop.cz, 189 Kč | Zdroj: archiv firem