Video placeholde

Jednoduché tipy, jak posílit unavené vlasy a získat vytoužený objem!

Toužíte po bohaté hřívě? Kdo ne! Některé z nás však trpí tím, že máme vlasy čím dál tenčí a splihlejší. Jak dosáhnout objemu, který nám podstrkují skrze televizní reklamy? Je to sice běh na dlouhou trať, ale vyplatí se!

V první řadě je třeba připomenout, že hustota i síla vlasů jsou hodně ovlivněny vaší DNA. Pokud máte v rodině spíše řídké vlasy, smiřte se s tím, že i přes dokonalou péči a používání těch nejlepších produktů si bujnou kštici zkrátka nevyčarujete. Pokud ale vaše vlasy zeslábly až v poslední době, je ještě čas je zachránit.

Nestresujte se

Já vím, lehce se to říká, hůře provádí. Především jestli máte stresové zaměstnání nebo vás doma mučí několik hladových krků. Stres je ale jedním z faktorů, které mohou za vaše slabé vlasy. Určitě vám při honbě za objemnou hřívou nedoporučujeme vyměnit zaměstnání, ale zkuste si alespoň občas najít chvilku sama pro sebe. Stačí jen patnáctiminutový relax ve vaně, poklidná procházka na čerstvém vzduchu nebo si sem tam trochu protáhnout spánek.

Jezte správně

Ať se nám to líbí nebo ne, stav našich vlasů dost ovlivňuje i kvalita stravování. Rozhodně to neznamená, že když začnete držet dietu, vlasy vám jako mávnutím kouzelného proutku nabobtnají do obřích rozměrů. Naprosto ideální je jíst vyváženou stravu, která obsahuje dostatek bílkovin, vitamínů a železa. V podstatě stačí omezit smažené, tučné a snížit příjem cukru.

Používejte správné přípravky

Pokud vás trápí zplihlé a jemné vlasy, obloukem se vyhněte všem olejovým a vyhlazovacím přípravkům, které vám na objemu rozhodně nepřidají, naopak! To platí i pro kondicionér. Nemusíte se ho úplně vzdát, ale používejte jen opravdu malé množství. Bohatě stačí jedna kávová lžička, kterou aplikujte jen do délek vlasů.

Foukejte

Než zafunguje změna životního stylu nebo vynechání nevhodných přípravků, můžete si zkrátit čekání na bujnou hřívu osvojením správné techniky foukání. Naneste do mokrých vlasů pěnové tužidlo, stačí množství, které odpovídá velikosti pingpongového míčku, a důkladně ho včešte do celých vlasů. Před pěnou můžete použít ještě objemový sprej, který je třeba nanést především u kořínků.

Před foukáním rozdělte vlasy na čtyři partie – horní, spodní, levou a pravou. Jednotlivé partie zvedněte pomocí kulatého kartáče a fénujte proti směru růstu. Na závěr rozhodně netupírujte, sice byste si zvětšila objem, ale vlasy tím zbytečně trpí.