.

. Zdroj: internal

Jaká ženská ikona ovládla rok, kdy jste se narodila vy nebo vaši blízcí?

Jejich krása a herecký nebo pěvecký talent z nich udělaly ikony, na které svět nikdy nezapomene. Pojďme si připomenout, která slavná kráska se stala symbolem konkrétního roku, ve kterém jste se narodila vy, vaše maminka, babička a nebo dcera. Ideál krásy je opravdu nevyzpytatelný a často je těžké věřit tomu, jak rychle se mění. Posuďte samy. 

Začněme ve 40. letech. Hvězdou roku 1940 byla bezpochyby krásná a talentovaná Joan Fontaine, držitelka Oscara za hlavní roli ve filmu Alfreda Hitchcocka Podezření. O rok později ji střídala další oscarová herečka Vivien Leigh, která získala cennou sošku za roli ve filmu Jih proti Severu. O herečce se tvrdilo, že byla sice opravdu krásná, ale šílená. Podle všeho trpěla bipolární poruchou, která jí dost výrazně komplikovala osobní i profesní život. Ve 40. letech nesmíme samozřejmě zapomenout ani na legendární Ritu Hayworth, Joan Crawford nebo Doris Day.

V následujících dvou dekádách nechybí Grace Kelly, Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Audrey Hepburn ani Elizabeth Taylor. Na počátku 70. let odvládla rok 1971 zpěvačka Tina Turner, o dva roky později se stala ikonou její pěvecká kolegyně Liza Minnelli. A jak to bylo dál? To se dozvíte v naší fotogalerii, kde najdete ikonické hvězdy od roku 1940 až po současnost!