.

. Zdroj: internal

5 módních ikon z devadesátek, kterými se klidně můžete inspirovat i dnes

Zatímco dnes se snaží mít styl každý, v devadesátkách udávalo trendy jen několik žen, které to zkrátka měly v krvi. A protože se devadesátky do módy vrátily ve velkém, můžete se jimi inspirovat i dnes. Které ikony to jsou?

Boyfriend džíny, kožené křiváky, kytičkové šaty, pánský styl i nadčasový minimalismus. To jsou trendy, za které se devadesátá léta rozhodně nemusí stydět. Naopak, právě teď jsou žhavou inspirací. Důkazem jsou i módní ikony tehdejší doby, které i po pětadvaceti letech dobývají naše instagramové účty a pinterestové nástěnky.

Pokračování 2 / 6

Drew Barrymore

Drew Barrymore
Drew Barrymore | Zdroj: Pinterst.com

Drew Barrymore byla dítě, které muselo předčasně dospět. Po svých dětských rolích, které jí zajistily slávu a rané zkušenosti s alkoholem a drogami, vklouzla na počátku 90. let do rolí typických bad girls, což se odrazilo i na její rebelské image.

Čím se inspirovat? Oversize džínovou bundou, boyfriend džínami, cropped topy, šátkem bandana ve vlasech

Pokračování 3 / 6

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow
Gwyneth Paltrow | Zdroj: Pinterst.com

Gwyneth Paltrow byla oproti Drew Barrymore příkladem hodné holky. Jako náctiletá se inspirovala svojí matkou, která byla divadelní herečkou, nicméně nejprve způsobně dostudovala a až poté se vrhla na divadelní prkna. Postupně pronikla i na filmové plátno a její slávu tehdy uspíšil i vztah s Bradem Pittem, se kterým hrála ve filmu Seven.

Čím se inspirovat? Pánským stylem, minimalismem v kombinaci s cool žabkami nebo vintage adidaskami

Pokračování 4 / 6

Kate Moss

Kate Moss
Kate Moss | Zdroj: Pinterst.com

Kate Moss je jednou z nejoblíbenějších ikon na Instagramu, přestože ona sama tam ani osobní profil nemá (pouze profil své talentové agentury). Jako jediná z tehdejších topmodelek nebyla jen zajímavou tváří na přehlídce, ale projevovala i úžasný módní cit. Když si k tomu přičtete vztah s nejvíc cool týpkem Johnnym Deppem, získáte dvojici, která nepřestává fascinovat ani po letech.

Čím se inspirovat? Nadčasovými kousky, barevnou střídmostí, pánským stylem a vintage adidaskami

Pokračování 5 / 6

Winona Ryder

Winona Ryder
Winona Ryder | Zdroj: Pinterst.com

Winona Ryder chodila s Johnnym Deppem ještě před Kate Moss a fanoušci se dnes nemohou rozhodnout, se kterou z nich mu to slušelo víc. I Winona byla totiž na tehdejší dobu módní ikonou, která se nebála mixovat oversize pánský styl s ultra ženskými kousky.

Čím se inspirovat? Rockerským a pánským stylem okořeněným červenou rtěnkou

Jak si správně nanést červenou rtěnku? Podívejte se na video:

Video placeholde

Pokračování 6 / 6

Carolyn Bessette Kennedy

Carolyn Besset
Carolyn Besset | Zdroj: Pinterst.com

Carolyn Bessette Kennedy pracovala jako prodejce a PR u Calvina Kleina v New Yorku, což se výrazně podepsalo na jejím módním stylu. I její slávu výrazně poznamenal vztah se slavným mužem – synem prezidenta J. F. Kennedyho Johnem. V roce 1996 se vzali, o tři roky později však oba zahynuli při letecké nehodě.

Čím se inspirovat? Základními kousky, jako jsou bílá košile, černý rolák, malé černé, perfektní kabát a džíny