.

. Zdroj: internal

Evoluce pánského stylu: Od Marlene Dietrich po Gigi Hadid

Marlene Dietrich, Katherine Hepburn, Diane Keaton nebo Annie Lennox – slavné ikony, které si oblíbily nošení pánských obleků a inspirovaly tím i další ženy. Podívejte se, jak jim to slušelo v saku, košili i vázance a inspirujte se. Mazání rozdílu mezi pánským a dámským šatníkem je teď žhavým trendem.

Podle magazínu Vogue designéři začínají stírat rozdíly mezi pánskou a dámskou módou. Alessandro Michele, kreativní ředitel Gucci, například využívá ženské a mužské prvky v oblečení jako jazyk, kterým se teď snaží přepsat pravidla. Stejně tak Miuccia Prada a Raf Simons z módního domu Calvin Klein nechávají šít pánské a dámské kolekce současně a představují je v rámci jedné přehlídky – modelky a modelové tak na sobě mají oblečení z identických látek a se stejnými detaily, nepatrně se liší jen silueta.

V blízké budoucnosti tak můžeme čekat mnohem víc unisexových nebo genderově sbližovacích kolekcí. Vogue tuto skutečnost reflektuje coverstory, kde představuje topmodelku Gigi Hadid a jejího přítele Zayna Malika jako typický moderní pár, který sdílí všechno včetně svého šatníku.

Je otázkou, jestli spíš nejde o aktuální manýru některých designérů, každopádně trocha pánského stylu v dámském šatníku rozhodně není na škodu. Důkazem jsou následující celebrity, které se minimálně jednou rozhodly vyměnit šaty za pánský oblek a předvedly, jakou sílu tohle spojení má. Podívejte se do galerie.