Péče po opalování proti stárnutí pleti, Yves Rocher, 409 Kč/30ml

Péče po opalování proti stárnutí pleti, Yves Rocher, 409 Kč/30ml Zdroj: archiv firem

Hydratační tělový balzám 100% kyselina hyaluronová a vitamin C, SynCare, 425 Kč/225 ml
...
...
Hydratační tělové mléko po opalování s beta-karotenem, Astrid sun, 82 Kč/200 ml
Hydratační mléko po opalování, Yves Rocher, 199 Kč/150 ml
12
Fotogalerie

Testujeme v redakci: Které krémy po opalování hydratují a zklidní pokožku?

Ke zdravému opalování samozřejmě patří opalovací krémy, ale zapomínat bychom neměly ani na poopalovací přípravky. Ty zajistí kůži potřebnou hydrataci, zklidnění a také prodlouží opálení. Které nám v redakci nejvíce vyhovovaly?

Andrea, redaktorka Ženy.cz, 27 let: "Poopalovací přípravky používám prakticky celé léto. Očekávám od nich maximální hydrataci, zklidnění opálené pokožky a dlouhotrvající vůni."

Regenerační tělové mléko po opalování, Sothys

Tělové mléko od Sothys používám společně s opalovacím přípravkem stejné značky a jsem maximálně spokojená. Poopalovací mléko má příjemnou konzistenci, která se snadno roztírá. Rychle se vstřebá do pokožky, a tak se nemusíte bát, že si umastíte oblečení nebo se budete ještě dlouhé hodiny lesknout jako koblížek. Přípravek má také velmi příjemnou vůni, která mi připomíná letní pohodu a dovolenou. Jsem maximálně spokojená!

+ lehce se roztírá, rychle se vstřebává, krásně voní

Regenerační tělové mléko po opalování, Sothys, 970 Kč/125 ml
Regenerační tělové mléko po opalování, Sothys, 970 Kč/125 ml | Zdroj: archiv firem

Tělové mléko po opalování, Bioderma

Na tělovém mléku od Biodermy jsem si zamilovala lehce chladivý efekt, který je po opalování opravdu příjemný. Navíc je vhodné i pro citlivou pokožku, takže se nemusíte bát, že by vás na sluncem zasažené kůži pálilo. Díky tomu se hodí i na obličej, takže když si zapomenete přibalit hydratační krém, hravě ho nahradí. Snadno se roztírá, rychle vstřebává do kůže a příjemně voní. Jen mi přijde, že vůně nevydrží tak dlouho, jak bych si představovala. To je ovšem jen drobnost, která mé nadšení z tohoto přípravku vůbec neovlivnila.

+ pro citlivou pleť, rychle se vstřebává, chladí

...
... | Zdroj: archiv firem

Hydratační mléko po opalování s beta-karotenem, Astrid

Osvěžující a hydratační mléko jsem si opravdu oblíbila. Krásně voní, snadno se roztírá a rychle se vpíjí do pokožky. Velkým plusem je beta-karoten, který prodlouží a lehce zintenzivní opálení. Když jsem se spálila a začala se loupat, stačilo několikrát natřít a kůže se natolik hydratovala, že loupání brzy přestalo. Na kůži nezůstaly ani nevzhledné flíčky. Super produkt pro celou rodinu a navíc za skvělou cenu.

+ obsah beta-karotenu, vůně, hydratace, skvělá cena

Hydratační tělové mléko po opalování s beta-karotenem, Astrid sun, 82 Kč/200 ml
Hydratační tělové mléko po opalování s beta-karotenem, Astrid sun, 82 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Petra, redaktorka Ženy.cz, 34 let: "V létě mám výrazně sušší pokožku, a tak hledám intenzivní hydrataci."

Hydratační mléko po opalování, Yves Rocher

Kosmetiku této značky mám ráda, většinou je lehká, nezatěžuje pokožku, je přírodního rázu a vždy velmi hezky a jemně voní. Vzhledem k tomu, že u bazénu a venku trávím většinu léta, opalování se nevyhnu a poopalovacími mléky se mažu skoro obden. Když na zkoušku přišlo toto mléko, velmi jsem se těšila. Jako vždy nevtíravá a jemná vůně, konzistence není moc mléková, spíše trochu jako gel, dobře se roztírá, vsaje, zklidňuje pokožku. Po těle, a zejména na nohách, mám velmi suchou pokožku a bohužel tohle mléko ji nestačilo a nezvládlo hydratovat. Večer vždy po aplikaci byla kůže zavlažená, ale druhý den ráno byla pokožka šupinkatá. Doporučila bych tedy spíše pro normální, ne tolik vysušenou kůži.

+ dobře se roztírá, vůně, podtrhuje opálení

Hydratační mléko po opalování, Yves Rocher, 199 Kč/150 ml
Hydratační mléko po opalování, Yves Rocher, 199 Kč/150 ml | Zdroj: archiv firem

Reparační mléko po opalování, A-Derma

S touto dermo-kosmetickou značkou nemám tolik zkušeností, ale už jen tohle mléko po opalování se mi moc líbilo a obzvláště mé pokožce. Hydratace je dlouhodobá, krásně se roztírá a ihned uklidňuje zčervenalou pokožku po opalování a urychluje proces hnědnutí. Může se použít i na obličej, který hydratuje, ale nemastí. Zklidní a jdete-li večer na party, můžete na něj úplně v klidu nanést make-up. Kosmetika obsahuje rostlinné složky, zde konkrétně oves Rhealba z ekologického zemědělství. A tato látka se o vaši kůži moc dobře postará a dá jí ochranu. Kůže po aplikaci nelepí, je hebká a velmi příjemná na dotek. Velmi dobře si rozumí i s citlivou kůží mé dcery.

+ dobře se roztírá, vůně, podtrhuje opálení, opravdu hydratuje, na suchou kůži jednička

Irena, editorka Ženy.cz, 42 let: "Na poopalovací mléka často zapomínám, a tak potřebuji nějaké, které jednorázově maximálně vyživí i hydratuje."

Hydratační chladivý gel po opalování, Dermacol

Chladivý gel od Dermacolu je hodně tekutý a lehoučký. Už při roztírání cítíte díky mentolu chladivý efekt a na opáleném těle je to podobný pocit jako příjemná studená sprcha. Je potřeba chvilku počkat, aby se krém vstřebal, ale po pár minutách ho necítíte ani na dlaních. Ani na kůži nezůstane žádný lepkavý film. Krém pokožku příjemně hydratuje, já osobně mám ale pokožku spíše sušší, a tak hlavně v létě dávám přednost trochu mastnějším a výživnějším krémům.

+ chladí

Hydratační chladivý gel po opalování, Dermacol, 69 Kč/150 ml
Hydratační chladivý gel po opalování, Dermacol, 69 Kč/150 ml | Zdroj: archiv firem

Letní pohlazení, Havlíkova apotéka

Tento krém naprosto dostál svému názvu: Je lehoučký, a co mi naprosto vyhovuje, voní jemně a přirozeně. Když ho člověk aplikuje na suchou pokožku, chvíli trvá, než se rozetře a vsákne. Pokud si ho namažete na lehce vlhkou kůži, vstřebá se naopak dokonale. Pokožka dostane to, co potřebuje, a po několikerém použití jsem měla pocit, že je přirozeně zdravější a pružnější. Oceňuji přírodní složení a to, že s ním v klidu a bez výčitek namažu i děti.

+ přírodní složení, kůži vyživuje

Letní pohlazení, Havlíkova apotéka, prodává: vemzu.cz, 550 Kč/200 ml
Letní pohlazení, Havlíkova apotéka, prodává: vemzu.cz, 550 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Pleťové mléko, Nobilis Tilia

Nobilis Tilia je sympatická značka, která také dbá na šetrné a přírodní složení. Tělové mléko s bambuckým máslem má hodně řídkou konzistenci a také voní velice jemně, což mám ráda. Sama dávám přednost trochu hutnějším přípravkům, Nobilis je hodně tekutý, ale zase se dobře rozetře a po chvíli vstřebá. Kůže zůstane hezky promazaná, což mám ráda. Když ho člověk používá ráno i večer, pleť dostane potřebnou výživu, a přes den se pak tolik nevysušuje. Navíc je za velmi příznivou cenu.

+ jemná vůně, dobře vyživuje

- je hodně tekutý

Pleťové mléko Karité, Nobilis Tilia, prodává: eshop.nobilis.cz, 284 Kč/200 ml
Pleťové mléko Karité, Nobilis Tilia, prodává: eshop.nobilis.cz, 284 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Ivona, redaktorka Ženy.cz, 34 let: "Opaluji se nezáměrně, ale když už, mívám bohužel tendenci ke spálení či nerovnoměrnému opálení. Od poopalovacího krému očekávám záchranu při spálení, popřípadě hydrataci."

Mléko po opalování, Weleda

Mléko po opalování s rostlinou protěží alpskou (antioxidant) má pro Weledu typickou, výraznou vůni (tentokrát eukalyptus, vavřín a levandule), která mi bohužel úplně nevyhovuje. Textura je lehká, gelová, takže se rychle roztírá a pomaleji vstřebává. Na druhou stranu má chladivé účinky, takže vás zachrání, pokud se na sluníčku trochu připálíte. Díky kombinaci Aloe vera a olivového oleje je pokožka vyživená a hladká a tento efekt vydrží opravdu dlouho.

+ dlouhodobá hydratace, chladivé účinky

Mléko po opalování, Weleda sun, 339 Kč/200 ml
Mléko po opalování, Weleda sun, 339 Kč/200 ml | Zdroj: archiv firem

Hydratační tělový balzám, SynCare

Moje první setkání s českou dermokosmetikou Syncare a hned úspěšné. Tělový balzám má praktický dávkovač, příjemnou decentní vůni a, co oceňuju nejvíc, je určený nejen po opalování, ale i klasicky po koupeli, takže není problém ho používat dlouhodobě. Má perfektní texturu, která se dobře roztírá a ihned vstřebává. Funguje i jako prevence ochabování kůže a na druhou stranu je bezpečný i pro děti do tří let (takže odpadá shánění speciální dětské kosmetiky). Jako člověk s odporem ke hromadění věcí tuto univerzálnost rozhodně dokážu ocenit.

+ dávkovač, vůně, univerzální použití

Hydratační tělový balzám 100% kyselina hyaluronová a vitamin C, SynCare, 425 Kč/225 ml
Hydratační tělový balzám 100% kyselina hyaluronová a vitamin C, SynCare, 425 Kč/225 ml | Zdroj: archiv firem

Péče po opalování, Yves Rocher

Když jsem vybalila z krabičky tento krém, okamžitě jsem zajásala. 30ml lahvička s pumpičkou, ideální na cesty! Jinde se totiž neopaluju, a tak mívám problém větší balení vypotřebovat. Dalším plusem je krásná vůně, která ve mně vyvolává nostalgické vzpomínky na dovolenou u moře. Textura je příjemná, lehká, ale ne příliš tekutá, což vítám. Pleť je po aplikaci dostatečně hydratovaná a jemná. Krém má navíc anti-age účinky a chrání pleť před vznikem pigmentových skvrn.

+ velikost, vůně, hydratace

- nenašla jsem

Péče po opalování proti stárnutí pleti, Yves Rocher, 409 Kč/30ml
Péče po opalování proti stárnutí pleti, Yves Rocher, 409 Kč/30ml | Zdroj: archiv firem