Profesionální pilník na nohy Professional Foot File, Margaret Dabbs, 890 Kč

Profesionální pilník na nohy Professional Foot File, Margaret Dabbs, 890 Kč Zdroj: archiv firem

Hydratační krém Defense Essential Glow Moisturizer SPF 30, Paula’s Choice, 950 Kč
Olejový elixír na nehtovou kůžičku Blossom My Nails My Nail and Cuticle Elixir, Marionnaud, 169 Kč
Pinzeta Slant Red, Tweezerman, 599 Kč
..
Mast na zrohovatělou kůži nohou, Kneipp, 179 Kč
10
Fotogalerie

Kalendář krásy: Co dělat denně a co stačí jednou za měsíc?

Krása miluje stereotyp. Takže i za předpokladu, že nerada plánujete, v péči o sebe rozhodně doporučujeme udělat výjimku.

Abyste se totiž dopracovala k vysněnému cíli – vypadat skvěle – nestačí se jen obklopit výkonnou kosmetikou a očekávat, že ta se bez sebemenší drezury postará. K tomu je ještě zapotřebí řád. Respektive plán, co a jak často používat. A protože se některé krášlicí kroky musí dělat častěji a jiné stačí méně, vypracovali jsme harmonogram toho nejdůležitějšího a rozdělili jej do tří intervalů.

Každý den

UV FILTR– v tomto ohledu jsou dermatologové i kosmetičky zajedno. UV záření je vůbec největším agresorem způsobujícím předčasné stárnutí pleti. Třeba vám jejich apel bude připadat přehnaný, ale vězte, že ve své praxi čelí této realitě neustále. A mají tudíž možnost porovnat kvalitu pleti chráněné před sluncem a té nechráněné. Chcete-li tedy vrásky přelstít, postavte jim každý den do cesty SPF. Nesejde totiž na tom, jestli je pod mrakem, prší, či svítí sluníčko. UV paprsky „pracují“ za každého počasí. Na běžný den v místních podmínkách přitom vystačíte s SPF 20 a záleží na vás, jestli zvolíte UV filtr zakomponovaný do krému, make-upu, nebo ho použijete samostatně.

BĚLICÍ PASTA NA ZUBY– kdo patří k častým konzumentům vína, kávy a dalších „barevných“ pochutin, ten už určitě zjistil, jaký to může mít dopad na zubní sklovinu. Jak zařídit, aby úsměv neztratil nic ze své bělosti? Používejte inteligentní pasty, které sklovinu nejenom chrání, ale současně ji i průběžně zesvětlují.

OLEJ NA NEHTY– bude vám to možná znít jako krok navíc (vždyť pravidelná vrstva krému na ruce musí stačit), ale opak je pravdou. Kůžička okolo nehtů potřebuje extra pozornost. Proto jí nabídněte několik kapek speciálního oleje každý den, vmasírujte ho i do samotných nehtů a vaše ruce se změní k nepoznání. Uvidíte!

Každý týden

MASKA NA PLEŤ– rozjasněná a vyživená pleť rovná se krásná a spokojená pleť. A stačí k tomu, když k dennodennímu čištění a UV filtru přidáte masku, jež se postará o hydrataci, vyčištění a zklidnění.

ÚPRAVA OBOČÍ– ti zkušenější vědí, že obočí hraje ve výrazu obličeje nezastupitelnou úlohu, a tak je potřeba na něj ve vlastním zájmu průběžně dohlížet. Jen zase ne přehnaně, aby vám ještě vůbec nějaké chloupky dorůstaly… Jistě, bolí to, ale musí to být. Když si ovšem pořídíte kvalitní a přesnou pinzetu, budete trhat po směru a začervenání budete chladit ledem, nemáte se čeho bát.

KÚRA NA VLASY– největší službu vlasům prokážou ty přípravky, které zvyšují jejich odolnost a posilují přirozené mechanismy. Pamatujte jen, že kúra patří do vlasů, ne na pokožku hlavy, jinak se prameny rychle zmastí a budou plihnout. Účinky významně podpoří několikaminutový zábal v turbanu.

Každý měsíc

PEDIKÚRA– nožky vás nosí celý život, a proto si zaslouží čas od času intenzivnější péči než jen nátěr krémem. Doporučujeme namočit chodidla na deset minut do vyhřáté lázně, a až kůže změkne, obrousit ji pemzou, zkrátit nehty, kůžičky ošetřit olejem a plosky krémem. Eventuálně to celé završit lakem.

MIKRODERMABRAZE– dřívější výsada kosmetiček je nyní dostupná i do domácích podmínek. Důležité je zejména následné zklidnění a chránění obroušené pleti UV faktorem.

DEPILACE – nebavíme se o nohách nebo podpaží, jež si žádají odchlupení častěji, ale o pažích nebo obličeji, kde je vhodná měsíční frekvence. Nejrychleji v tomto ohledu pracuje vosk, bezbolestně pěna či krém.