Chleby s tvarohovou pomazánkou

Ingredience:
2 mrkve
1 balíček krůtí šunky (95 % masa)
1 polotučný tvaroh
8 tmavých plátků celozrnného chleba
sůl, pepř
Postup: Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme nasekanou šunku, pažitku a tvaroh. Promícháme a vyšleháme vidličkou do hladké pěny. Mažeme na chleby. Zdobíme pažitkou a kolečkem mrkve.
TIP: Mrkev můžete nahradit ředkvičkami a šunku sardinkami s jarní cibulkou.
Losos na páře s bramborami a hráškem

Ingredience:
300 g brambor
2 lžíce nasekané pažitky
2 porce lososa
2 stroužky česneku
150 g mladého hrášku
1 citron
Postup: Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Poté je rozkrojíme a posypeme nasekanou pažitkou. Lososa opláchneme, osolíme, dáme na pařáček, přidáme oloupané a rozmačkané stroužky česneku, hrášek a vaříme v páře asi 10 minut. Podáváme s bramborami.
TIP: Můžete pokapat čerstvě vymačkaným citronem. Místo lososa lze podávat krevety.
Banánové lívance bez mouky s pomerančovým salátem

Ingredience:
1 velký banán
2 vejce
1 sáček kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů (ale nemusí být)
špetka skořice
kokosový olej na vymazání pánve
2 pomeranče
2 lžíce ovesných vloček
2 lžíce mandlových lupínků
2 lžíce javorového sirupu
Postup: Banán rozmačkáme v misce, přidáme vejce, kypřicí prášek a skořici, rozšleháme do homogenní hmoty. Pánev vytřeme kokosovým olejem – jakmile je horká, můžeme začít péct lívance o velikosti 5–7 cm. Čím menší, tím lepší. Jakmile se na horní straně začnou dělat bublinky a hmota začne tuhnout, můžeme je otočit a dopéct. Mezitím si oloupeme pomeranče a nakrájíme je na kolečka či půlkolečka. Přidáme vločky, mandlové lupínky a javorový sirup. Promícháme a necháme odležet. Podáváme s lívanci.
TIP: Můžete ozdobit lžící kokosového jogurtu a do směsi přidat také nastrouhaný kokos.