.

.

Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

Loňský rok zcela změnil vnímání svateb. Budoucí novomanželé dnes už dopředu počítají s menším počtem hostů a zároveň i menšími investovanými částkami, v případě nutnosti se zrušením celého dne v důsledku opatření proti koronaviru. Aktuální trendy ovšem pochopitelně nechybí! Inspirujte se. 

Podpora lokálních značek

České značky potřebují podpořit a to se také odrazí v letošních svatebních trendech, ať už se jedná o místo, jídlo, dekorace nebo třeba šaty. Zkuste si pořídit co nejvíce věcí od českých švadlen, designérek, farmářů, řezníků, pekařů, floristů či vinařů. Tento trend krásně zapadá i do loňského trendu udržitelnosti. Svatby na zelené vlně jsou v kurzu samozřejmě i nadále.

Další trendy najdete na další stránce >>

Pokračování 2 / 6

V jednoduchosti je krása

Obecný trend udržitelnosti se odráží také ve výběru svatebních šatů. V této oblasti nám dominuje hned několik trendů. Prvním z nich je jednoduchost, tedy žádné nadýchané sukně, zdobná krajka, třpyt a nekonečné vlečky. Klíčem k úspěchu je jen padnoucí střih, který zvýrazní vaši siluetu, a kvalitní materiál, ideálně hedvábí či satén. Absenci zdobných prvků můžete dohnat například květinou, květinovým věnečkem nebo štrasovou sponou ve vlasech či výraznými náušnicemi. Oblíbené se loni staly také svatební šaty složené ze sukně a topu. K sukni si můžete nakoupit hned několik vršků. Jeden na obřad, další ke slavnostní tabuli a třetí na večerní zábavu. K minimalistické splývavé sukni se krásně hodí také bílý hřejivý svetřík v případě, že plánujete svatbu na jaro nebo na podzim.

Pokračování 3 / 6

Boty bez podpatku

Většina nevěst to dělá tak, že na obřad, hostinu a případně i focení mají lodičky nebo sandálky na podpatku a na svatební zábavu se pak přezují do pohodlnějších bot na klínku, mnohdy i třeba plátěných bílých tenisek. Letošní trendy ale vyzdvihují svatební boty s velmi nízkým a širokým podpatkem nebo s docela plochou podrážkou. Pokud letos chystáte svatbu, vybírejte si boty klidně ze stylových muletek, ležérních pantoflíčků nebo plochých sandálků.

Pokračování 4 / 6

Nevšední kombinace barev

Co se týče barev květinových i ostatních dekorací, mezi nejoblíbenější patří bezesporu pudrové tóny růžové, meruňkové, ale také mintové či lila. Letošní trendy ale mluví jasně: Vystupte z davu! Pokud se na to cítíte, postavte svatební dekorace třeba na vášnivé kombinaci oranžové s červenou, která je pro svatby rozhodně atypická. Přidat můžete třeba modrou, která k této kombinaci zdánlivě nepasuje, ale výsledek bude úžasný!

Pokračování 5 / 6

Oblíbená destinace

Ne, rozhodně vám v dnešní složité době nechceme radit, že se máte vzít na pláži na Bali, ale zakomponovat oblíbenou destinaci do vaší svatby rozhodně není problém. A kvůli absenci cestování je to letos dokonce trend. Svému oblíbenému místu přizpůsobte menu a třeba květinovou výzdobu. Místo klasiky podávejte oblíbenou italskou kuchyni, místo typických růží vsaďte na tropické květiny a pestré barvy. Na večerní veselí rozdejte hostům havajské věnce a „plážová“ párty může začít!

Pokračování 6 / 6

Rodinná vzpomínka

Posledním velmi výrazným trendem letošního roku bude odkaz na rodinu. Do výzdoby můžete zakomponovat zarámované fotky členů rodiny, kteří vás již opustili, nebo sehnat svatební fotky babiček a dědečků, maminek a tatínků či svědků a ukázat hostům, jak vypadal svatební den vašich nejbližších. Další možností, jak vzdát hold svým blízkým, je třeba nechat si upravit svatební šaty po mamince, ozdobit svůj svatební outfit broží po babičce nebo třeba zvolit na nástup stejnou písničku, na jakou šli k oltáři vaši rodiče. Každý, byť jen drobný detail, se počítá!

Video placeholde