Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: archiv značek

Fashion & beauty news: Do Česka dorazila atmosféra Paříže a New Yorku

Ač se to zdá neuvěřitelné, advent je za dveřmi a mnozí už začínají přemýšlet o vánočních dárcích. Aktuální výčet novinek ze světa krásy a módy vám proto může posloužit jako první inspirace. Nejprve si ale zaskočte užít atmosféru pařížského bytu do nového butiku Diptyque a následně společně s Converse a Pandorou okuste atmosféru streetové subkultury.

Diptyque butik v Praze

Když v roce 1961 otevřeli Desmond Knox-Leet, Christiane Montadre-Gautrot a Yves Coueslant první pařížský obchod Diptyque, vysloužili si v tisku nálepku „obchodníků s ničím“. Butik se ale brzy stal vyhledávaným místem, v němž lidé našli vše od látek přes tapety a polštáře až po první vonné svíčky Thé, Canelle a Aubepine či toaletní vodu L'Eau. Značka Diptyque od svého vzniku sice ušla dalekou cestu, dodnes se ale všechny její obchody nesou v duchu atmosféry těchto počátků. Výjimkou není ani pražský butik, který teprve před pár dny otevřel na adrese Vězeňská 6. Celý prostor je navržený ve stylu bytu jako místa setkávání, kde můžete pod slupkou typické staropražské architektury nasávat ryzí atmosféru bulváru Saint-Germain. Všechny ikonické parfémy, beauty produkty i svíčky si zde užijete tak, jako byste je šli vyzkoušet domů ke svým dobrým známým.

Dyson v nových barvách

Produkty z řady Dysonpéče o vlasy se dají označit za novodobý kult, který zcela změnil způsob úpravy našich kadeří. Teď tato britská značka uvádí na trh novou limitovanou edici svého slavného Airwrapu, vysoušeče vlasů Supersonic i žehličky Corrale v elegantní kombinaci barev vinca blue & rosé. Ceny začínají na 11 990 Kč.

Veganské tekuté rtěnky Byredo Liquid Lipstick Vinyl

Byredo mnozí znají hlavně skrze osobité parfémy, tento švédský brand má ale co nabídnout také v sekci líčicích produktů. Důkazem jsou jejich nové veganské tekuté rtěnky Liquid Lipstick Vinyl. Obsahují směs rostlinných olejů a bambuckého másla a díky krémové textuře zajistí intenzivní barvu i výživu rtů po celý den. V nabídce naleznete odstíny od průhledného Fantôme až po nude béžovou, hnědou či tlumeně červenou. Rtěnky pořídíte v pražském obchoduIngredients a na www.ingredients-store.com.

Converse x A-COLD-WALL*

Converse opět spojily síly s britskou značkou A-COLD-WALL*, za níž stojí designér Samuel Ross. Zatímco předešlé kolaborace vždy daly vzniknout ryze futuristickým modelům (jako příklad lze uvést třeba boty Aeon Active CX), aktuální počin vychází z tradiční siluety tenisek Chuck 70. Minimalistická černobílá podoba působí velmi aktuálně a sází hlavně na efekt drobných detailů, jako je třeba číselný branding částečně skrytý pod průhledným gumovým lemováním. Součástí kolekce je také jednoduché tričko a šortky, které opět pomocí detailů odkazují k hlavní inspiraci A-COLD-WALL*: k londýnské subkultuře, avantgardním tendencím a urban módě.

Florence by Mills pro About You

Když zrovna herečka Millie Bobby Brown nenatáčí další řadu Stranger Things nebo nový díl série Enola Holmes, věnuje se své kosmetické značce Florence by Mills. Letos v říjnu nicméně vykročila z kategorie beauty produktů a pustila se do své první módní řady, kterou seženete exkluzivně v internetovém obchodě About You. Kolekce obsahuje celkem 76 kousků, z nichž každý reprezentuje hodnoty, jež jsou pro Millie nejdůležitější – pohodlí a osobitost. Na své si tak přijdou především milovníci měkkých kardiganů, pletených vest a roztomilých mikin.

Keith Haring x Pandora

Umění by mělo osvobozovat duši, vyvolávat představivost a povznášet,“ prohlásil umělec a aktivista Keith Haring, jehož barvité malby zdobily ulice New Yorku v 80. letech. Jeho tvorbu se teď rozhodla připomenout šperkařská značka Pandora, která v celkem dvanácti limitovaných kouscích odkazuje k Haringovým odvážným barevným kombinacím, nezaměnitelným liniím a také k celkové newyorské pouliční živelnosti a místním subkulturám. Kolekci seženete do 29. listopadu v kamenných prodejnách Pandora.

Příprava na Vánoce s Barry M

Britská kosmetická značka Barry M je známá pro svou lásku k výrazným barvám. Není proto divu, že už teď má pro své zákazníky připravenou bohatou nálož novinek určených především pro nadcházející večírkovou sezónu a vánoční svátky. Kolekce si zakládá zejména na třpytivých odlescích, které se nerozplynou ani během náročných oslav. Mezi highlighty nové řady bezesporu patří oboustranné oční stíny a linky Double Dimension kombinující třpytivé a matné odstíny, paletka očních stínů In the Stars, inspirovaná noční oblohou, a lesky na rty s vinylovým efektem a vysokou pigmentací Gelly Hi Shine Lip Vinyl.