Poslední dny a týdny života princezny Diany budou velkým tématem poslední řady seriálu Koruna.

Poslední dny a týdny života princezny Diany budou velkým tématem poslední řady seriálu Koruna. Zdroj: Netflix / Grafika: Kateřina Špičáková

Smrt princezny Diany v Koruně: Uvidíme vztah s Dodim i bulvární štvanici

Osobní kouzlo, jemné, ale charismatické vystupování, půvab i upřímná starost o potřebné: titul princezny lidských srdcí si Diana Spencer zasloužila vším, co dělala. Štěstí rozdávala, v osobním životě ho ale příliš nezakusila; ten se navíc stal věcí veřejnou. Závěrečné epizody velkolepého seriálu Koruna, které se na Netflixu objeví 16. listopadu, ukážou, co všechno vedlo k tragické události v srpnu 1997, kdy společenská i módní ikona v pouhých šestatřiceti letech zahynula.

Už 16. listopadu budou mít premiéru první čtyři epizody šesté a zároveň poslední řady seriálu Koruna, který se v průběhu let stal jedním z nejúspěšnějších titulů Netflixu. Závěrečná sezóna pokryje události, které ovlivnily britskou královskou rodinu mezi lety 1997 a 2005. Jedním z hlavních témat úvodních dílů tak bude nešťastný závěr života princezny Diany (Elizabeth Debicki), jejž v srpnu 1997 předčasně ukončila autonehoda v pařížském tunelu. Ve voze byla Lady Di spolu se svým tehdejším partnerem, Dodim Al-Fayedem. Tragédii předcházela honička s paparazzi na motorce, kteří chtěli ukořistit nové fotografie populární ikony a jejího milence po návratu z dovolené.

TIP NA VIDEO: Podívejte se na trailer k šesté řadě seriálu Koruna

Video placeholde

Samotná nehoda ale podle tvůrců v seriálu zobrazena nebude – určitě ne explicitně. „Uvědomujeme si, že je to nesmírně ožehavé téma, a dlouho jsme řešili, jak jej uchopit. Myslíme si, že nakonec jsme to zvládli citlivě,“ uvedli před časem producenti seriáluAndy Harries a Suzanne Mackie na festivalu televizní tvorby v Edinburghu s tím, že místo Dianiny smrti se zaměřili na to, co k ní vedlo. V seriálu tak uvidíme, jak se Lady Di žilo po rozvodu s Charlesem: stala se módní ikonou, která určovala trendy (a mnozí z nich čerpají dodnes), věnovala se charitativní práci pro Červený kříž, zejména v boji proti AIDS, a téměř na každém kroku ji pronásledovaly objektivy bulvárních fotografů. Její předčasný odchod zasáhl miliony lidí po celém světě.

Na nejzásadnější momenty života Diany Spencer, z nichž se mnohé objeví v seriálu, se podívejte ve videu v úvodu článku.