Ozdoby do vlasů

Ozdoby do vlasů Zdroj: Instagram @ninasandbech, @lunaisabellaa a @oliviatps

Arket, 17 eur, arket.com
Damson Madder, 15 eur, asos.com
DesignB, 9 eur, asos.com
Emi Jay, 240 eur, emijay.com
Emijay, 384 Kč, emijay.com
25
Fotogalerie

Jak ozdobit účes? Zkuste nejkrásnější doplňky do vlasů, kterých se módní expertky nemohou nabažit

S doplňky do vlasů se v posledních sezonách roztrhl pytel a ani ta aktuální nebude výjimkou. Kromě toho, že se objevují nové trendy, se vrací také ty nejúspěšnější vlasové ozdoby z loňska. Na jaké se můžeme těšit a popřípadě je znovu vytáhnout ze svého arzenálu?

Bardot čelenky

Přestože tento trend debutoval už před rokem, nyní se elastické čelenky, pojmenované podle jejich slavné nositelky Brigitte Bardot, opět vracejí. Jsou nejen estetickým, ale i praktickým doplňkem, když potřebujete zamaskovat odrůstající ofinu, ale i mastnější kořínky. Současně se hodí k celé řadě stylů – od minimalismu, přes Y2K až po Mob Wife. Vedle černých čelenek se mimo jiné prosazují i bílé a trendy vínové.

TIP NA VIDEO: Jak si vytvořit rychlý slavnostní drdol?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 6

Zapletený šátek

Šátek je jakýmsi módním poslem jara, neboť nahrazuje pletené šály, a jeho pestrý vzor evokuje náladu nové sezony. Co si ho ale tentokrát místo na krk uvázat do vlasů? Je to jednoduché: Vyčešte si libovolně vysoko culík a upevněte ho gumičkou v odstínu vlasů. Šátek přeskládejte na tenký pruh a upevněte za gumičku, kterou jím zamaskujte. Pak už jen zapleťte klasický cop – ze dvou pramenů a šátku.

Pokračování 3 / 6

Pletené mašle

Jestli si potrpíte na eklektický styl s prvky ruční práce, nejspíš se při pohledu na tuto mašli zatetelíte blahem. Je sice pletená, ale patří spíše k novějším trendům, které se teprve budou rozvíjet. Ozdoby do vlasů, které působí jako DIY solitéři, mohou mít logicky mnoho podob. Vedle pletených se proto objevují i háčkované či patchwork. A kromě mašlí se prosazují také scrunchie nebo gumičky s háčkovanými květy růží či anturie.

Pokračování 4 / 6

Maxi růže

Další trend, který známe již z loňska, se letos znovu hlásí o pozornost. Skřipce, spony a gumičky ozdobené velkými látkovými růžemi jsou i letos miláčky mezi vlasovými doplňky a stále platí, že více je více – ať už se jedná o velké květy nebo jejich počet. Spony s růžemi unosíte prakticky kamkoli, jsou nádherným akcentem každodenních outfitů, ale také řešením, když potřebujete slavnostní účes třeba na svatbu.

Pokračování 5 / 6

Nařasené scrunchies

Látkové gumičky zvané scrunchies jsou stále v kurzu, mění se jen jejich podoba. V souladu s dívčí estetikou patří aktuálně k nejžádanějším nařasené gumičky, které vytváření efekt baletní sukně. Mohou být tylové, krajkové nebo disponovat nostalgickým vzorem, jako je třeba gingham kostka. Nejlépe vyniknou jako ozdoba jednoduchých uzlů či drdolů, stejně dobře je ale využijete i na nízký culík.

Pokračování 6 / 6

Mini mašle

Baví vás trend mašlí ve vlasech? Klidně ho můžete směle dál rozvíjet. Jestli jste dosud zkoušela jen jednu stuhu, možná je čas se posunout a podívat se po nějakém setu gumiček či sponek s mini pentlemi, kterými si můžete libovolně ozdobit culík, cop nebo i vícero copů. Jak dokazuje následující inspirace, výsledný dojem může působit i velmi nenuceně – třeba když vsadíte na uvolněné prameny vlasů, které zastrčíte za uši.

Líbí se vám tato inspirace? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku, kde koupíte podobné či stejné vlasové doplňky.