Které boty budou dominovat jarní sezóně?

Které boty budou dominovat jarní sezóně? Zdroj: Profimedia.cz

Massimo Dutti, 2595 Kč, massimodutti.com
& Other Stories, 119 eur, stories.com
Reformation, 9750 Kč, thereformation.com
Zara, 699 Kč, zara.com
Ganni, 325 eur, ganni.com
45
Fotogalerie

Budete je milovat, nebo nenávidět? Těchto 7 typů bot bude dominovat jarní sezóně

Jaro se nezadržitelně blíží a nadprůměrné teploty posledních týdnů naše těšení ještě umocňují. Proto je nejvyšší čas představit si hlavní trendy, které budou kralovat nadcházející sezóně. Mezi nimi najdete osvědčené stálice z loňského roku, nadčasové kousky i boty, u kterých je už teď jasné, že nebudou po chuti každému.

Retro lodičky

Zastaralé, nebo extra cool? Na tuto otázku si v případě aktuálně trendy retro lodiček (v angličtině je najdete pod názvem almond pumps) budete muset odpovědět sami. Zaoblená špička, nižší (někdy kačenkový) podpatek a méně vykrojený střih zakrývající větší část nártu, než je u bot tohoto typu zvykem, z nich rozhodně dělají typickou love it or hate it záležitost. Nicméně milovníci nostalgické módy z 50. a 60. let, kdy tento model též trendoval, je nejspíš ocení.

TIP NA VIDEO: Jak správně chodit na podpatcích?

Video placeholde

AZ Factory jaro/léto 2024.
AZ Factory jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 7

Lesklý finiš

Lesku není nikdy dost – a platí to i po oficiálním zakončení plesové sezóny. Shiny efekt jsme už během zimy mohli vidět na Mary Jane lakovkách i trendy slingback lodičkách. Jak ale naznačily jarní přehlídky módních domů a značek, nejspíš se k nim během přechodného období přidají i kotníkové boty a kozačky s ostrou špičkou. Že by náznak módního pojetí fetiše?

Ferragamo jaro/léto 2024.
Ferragamo jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 7

Nazouváky s kačenkovým podpatkem

Pokud už vás nebaví balerínkový ani slingback trend, uspokojení možná najdete v romantických nazouvacích mules, které často zdobí satén v jemných odstínech a kačenkový podpatek, který vám zajistí dostatek stability. Na jaře je zkuste kombinovat s rovnými džíny i midi sukněmi. A rozhodně platí, že v nich posléze bez problému vkročíte i do letní sezóny – unosíte je totiž jak k šatům na dovolené, tak třeba na svatbu.

Altuzarra jaro/léto 2024.
Altuzarra jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 7

Vínové tóny

Červená a vínová barva se propisuje do hlavních módních trendů už od podzimu loňského roku. A nic zásadního se na tom nebude měnit ani na jaře – tedy alespoň co se doplňků a bot týká. Kromě Mary Jane střevíčků a slingback lodiček ale budou burgundy odstíny vypadat extra cool i na mokasínech na platformě – inspiraci na modely i barevné kombinace hledejte především na přehlídkovém mole módního domu Gucci.

Gucci jaro/léto 2024.
Gucci jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 7

Balerínky do špičky

Pokud jste si mysleli, že s koncem roku 2023 trendy balerínkám odzvonilo, je načase změnit názor. Tyto boty se budou držet na módním výsluní i na jaře, ovšem kromě modelů ve stylu balletcore se k nim přidají i velmi elegantní modely s ostrou špičkou, které navíc často bude zdobit ještě mašle, 3D květinové zdobení (Prada) a v některých případech i gladiátorské pásky sahající až ke kolenům (Christian Dior).

Christian Dior jaro/léto 2024.
Christian Dior jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 7

Perforované balerínky

U balerínek ještě chvíli zůstaneme. Tentokrát si ale pojďme připomenout mikrotrend z loňského roku, který během léta způsobil doslova módní mánii. Tehdy téměř všechny módní influencerky začaly nosit síťované baleríny značky Alaïa, kterým ovšem mnozí fashion redaktoři nepředpovídali dlouhou životnost. Nakonec se ale mýlili, neboť tento model si naše srdce opět získá i v nadcházející sezóně (což ostatně dokazuje například módní přehlídka Proenza Schouler). Perforované balerínky rozhodně nebudou po chuti každému, až se ale oteplí, zajisté je pro jejich pohodlnost a vzdušnost mnozí po právu ocení.

Proenza Schouler jaro/léto 2024.
Proenza Schouler jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 7

Černé špičky

Vybavíte si klasické béžové lodičky lodičky a balerínky Chanel, které zdobí kontrastní černá špička? Pokud ano, tak se vám právě v hlavě urodila přesná představa o jednom z nejžhavějších trendů pro jaro 2024. Kontrastní barevné pojetí se může stát příjemným zpestřením jednoduchých outfitů a hladce zapadne i do kategorie formální kancelářské módy.

Chanel jaro/léto 2024.
Chanel jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Kde pořídíte trendy jarní boty? Zjistíte to v galerii v úvodu článku.