Kde koupíte módní kousky ve stylu Mob Wife? Podívejte se do fotogalerie na naše tipy.

Kde koupíte módní kousky ve stylu Mob Wife? Podívejte se do fotogalerie na naše tipy. Zdroj: Instagram @paola_cossentino, @emilisindlev a @maralafontan

& Other Stories, 179 eur, stories.com
Desigual top, 1499 Kč
Gucci brýle, 8800 Kč
Kabát, Sézane, 280 eur, sezane.com
Kabát, Sézane, 330 eur, sezane.com
35
Fotogalerie

Nasadit masku pořádné bitch: Trend Mob Wife přináší do ženského šatníku sebevědomí i motiv peněz

Zatímco loňský rok se nesl v duchu oslavy tichého luxusu a dívčí nevinnosti, ten letošní se vymezuje první výraznější estetikou Mob Wife, tedy stylem namyšlené mafiánské manželky. Nejde samozřejmě o skutečnost, ale o módní fantazii, která přináší protiklad ke zmíněným trendům stylovou opulencí a ženskou zralostí propojenou s manželským stavem. Stane se Mob Wife trendem roku, anebo je předurčena k brzkému zapomnění?

O mikrotrendu zvaném Mob Wife (v překladu mafiánská manželka) podrobně referovala ve svém nedávném newsletteru odbornice na youth trendy Pavlína Louženská. Mimo jiné v něm vysvětluje, že trendy v poslední době nereprezentují pouze jednotlivé kousky typu široké či úzké džíny, ale ucelené estetiky, jež nám lépe umožňují unikat ze složité každodenní reality a stát se na chvíli někým jiným.

TIP NA VIDEO: Kožíšek ve stylu Mob Wife seženete třeba v second handu. Které stojí v Praze za návštěvu?

Video placeholde

Mob Wife je v tomto směru ideálním materiálem. Její estetika je snadno čitelná a uchopitelná: kožichy, leopardí vzor, masivní zlaté šperky, kožené rukavice, černá krajka, lesklé lodičky a sexy punčocháče. Černé linky, rudá rtěnka i nehty. Vintage Chanel, Versace, Roberto Cavalli a Dolce & Gabbana. Carmela Soprano z kultovního seriálu i nelítostná bestie Griselda v novince na Netflixu. Pamela Anderson s výrazným make-upem v devadesátkách i současná Dua Lipa v kožichu. To všechno se ocitá na moodboardu, který reprezentuje posun v módních trendech a přeneseně i v pojetí současného feminismu. Jinými slovy, nazrál čas nasadit masky pořádných bitches.

Dolce & Gabbana jaro / léto 2023
Dolce & Gabbana jaro / léto 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Rotate podzim/ zima 2023
Rotate podzim/ zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Dua Lipa (listopad 2023)
Dua Lipa (listopad 2023) | Zdroj: Profimedia.cz

Nicky Hilton (prosinec 2023)
Nicky Hilton (prosinec 2023) | Zdroj: Profimedia.cz

Mob Wife přináší do ženského šatníku ryzí sebevědomí i motiv peněz, na které se (v kontrastu se stylem quiet luxury) už nositelka nestydí upozorňovat. Vymezuje se proti půvabné a líbivé girl estetice a namísto mašlí a balerínek nabízí zralé pojetí sexuality zhmotněné do průsvitných černých punčocháčů a jehel. Na rozdíl od zmíněných trendů však klopýtá v jedné zásadní věci a tou je každodennost. Navléct na sebe zlato a kožichy je sice snadné, člověk si ale připadá tak trochu jako v převleku. Jak podotýká i Louženská, Mob Wife je ideální na dress up, tedy třeba na večírek, ale ne do supermarketu. Její životnost navíc výrazně omezuje i přízemní fakt, že jde vysloveně o zimní trend – bez těch kožichů to totiž jednoduše nebude ono.

Kde koupíte módní kousky ve stylu Mob Wife? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.