Jak zařadit do svého outfitu barvy?

Jak zařadit do svého outfitu barvy? Zdroj: Instagram @linda.sza @oliviaandalice @bettinalooney

Kardigan, Rouje, 185 eur, rouje.com
Kožená kabelka, & Other Stories, 99 eur, stories.com
Mary Jane boty, Sézane, 155 eur, sezane.com
Kabelka, Design by Si, 56 eur, designbysi.se
Úpletové šaty, Sézane, 155 eur, sezane.com
30
Fotogalerie

Jak dostat do outfitu barvy? Zkuste tuhle zapomenutou stylingovou metodu

Vychází váš šatník především ze základních barev, jako je černá a šedá? Konec zimy bývá z hlediska módy už trochu nuda, a tak se nabízí skříň lehce prozářit. Letos vám k úspěchu může dopomoct stylingová metoda, která získala název mirroring method. V čem spočívá a jak na ni vyzrát?

Módní kuloáry mají poslední roky ve zvyku objevovat již dávno objevené. A tak ani mirroring method není nic zcela přelomového. V podstatě jde o osvědčenou, byť v posledních letech pozapomenutou metodu, kdy k neutrálnímu outfitu přidáte několik prvků v jedné výraznější barvě. Díky tomuto přístupu nedávno módní influencerky znovu objevily kouzlo sladěného tónu kabelky a bot, které ještě před pár lety platilo za faux pas. A tentokrát jdou ještě dál.

TIP NA VIDEO: Jak v módě funguje psychologie barev?

Video placeholde

Jak se pustit do oblékání podle mirroring method? Začít můžete právě zmíněným sladěním doplňků do jedné barvy – kromě bot a tašky můžete ale přidat třeba i sluneční brýle, skřipec nebo mašli do vlasů. Velmi dobře také funguje monochromatická volba aktuálně velmi trendy barevných tenisek Adidas Gazelle se svetrem, který ledabyle přehodíte přes ramena bundy nebo kabátu.

Které barvy se hodí pro mirroring method a jak s nimi v outfitu zacházet? To se dozvíte v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 7

Vínové akcenty

Temnější burgundy odstíny jsou skvělou volbou pro druhou polovinu zimy. Velmi dobře vyniknou ve spojení s čokoládově hnědou, khaki, béžovou, ale i krémovou. Aktuálně se velké módní oblibě těší vínové kabelky z proplétané kůže, k nimž můžete přidat tenisky nebo slingback lodičky, brýle a skřipec ve stejném tónu.

Pokračování 3 / 7

Icy blue akcenty

Pokud přemýšlíte, jaký barevný trend ovládne jaro, tak vězte, že první teplejší měsíce roku 2024 „ochladí“ světle modrý odstín icy blue, který se o slovo přihlásil už na lednovém kodaňském týdnu módy. Teď v zimě zkuste spárovat modrou šálu s kabelkou ve stejném odstínu a k těmto doplňkům přidat třeba šedý kabát, oblek nebo vlněné šedé punčochy, které postupně z módního piedestalu vytlačují trendy červenou a vínovou verzi.

Pokračování 4 / 7

Bílé akcenty

Sněhobílá sice patří mezi základní stavební kameny šatníku, ne každý s ní ale chce experimentovat na doplňcích. Pokud ovšem spárujete klasické modré džíny s bílou halenkou nebo košilí a k outfitu přidáte ještě bílé lodičky nebo nazouvací mules, vytvoříte čistou a elegantní kombinaci, která se vám bude skvěle hodit třeba na podvečerní jarní rande.

Pokračování 5 / 7

Khaki akcenty

Khaki barva zažila během loňského roku velký návrat, kdy se začala objevovat na denimu i Y2K kapsáčích. Letos se ovšem nebojte ji do outfitu zakomponovat třeba i v podobě trendy bomberu, k němuž přidáte koženou kabelku v podobném odstínu. Přidat pak můžete indigo džíny a tenisky v zemitých odstínech.

Pokračování 6 / 7

Červené akcenty

Zářivý odstín cherry red se stal absolutním módním hitem už během podzimu. Jak ale naznačil nedávný kodaňský fashion week, v influencerském rybníčku se červené akcenty těší velké oblibě i v roce 2024. Kromě trendy punčocháčů můžete červenou využít také na svetru, který přehodíte přes ramena. Tento odstín kombinujte jak se světlým denimem, tak s hnědou a šedou.

Pokračování 7 / 7

Hnědé akcenty

Letošní trendy v barvách fandí tmavší čokoládově hnědé, která se v posledních měsících objevovala především na dlouhých vlněných kabátech. Pokud už ale vyhlížíte jaro, které jde ruku v ruce s prozářením šatníku, můžete začít trénovat kombinování krémového či béžového základu se světle hnědými či rezavými doplňky. V tomto případě jde o zcela nadčasovou kombinaci, která automaticky evokuje eleganci a příjemnou formálnost, která z outfitu činí ideální volbu do práce i na následné posezení s přáteli ve vinárně.

Kde seženete stylové kousky a doplňky v trendy barvách? Podívejte se do galerie v úvodu článku.