Německé módní influencerky jsou na vzestupu.

Německé módní influencerky jsou na vzestupu. Zdroj: Instagram @lara_bsmnn, @nanda_schwarz a @linda.sza

Bunda, Motel Rocks, 118 eur, motelrocks.com
Bunda, Sessùn, 4999 Kč, nila.cz
Bunda, Sweet Chilling, 299 $, sweetchilling.com
Bunda, The Room, 5729 Kč, theroomantwerp.com
Kabelka, Design by Si, 49 eur, designbysi.se
20
Fotogalerie

Zapomeňte na Francouzky a Skandinávky, módní trendy teď udávají Němky. Co se od nich můžeme naučit?

Francouzky a Skandinávky – dva obdivované módní koncepty poslední dekády. Na jedné straně promyšlený nadčasový šatník s vintage prvky, na druhé straně eklektický mix stylů, barev, vzorů a doplňků. Z jednoho čiší stálost, z druhého radost. Nyní však mají oba velkou konkurenci. Současný příklon k hravému, a přesto jasně čitelnému preppy stylu totiž v módě nejlépe reprezentují německé módní influencerky. A jejich popularita strmě roste.

Linda a Lara. Dvě kamarádky z Düsseldorfu, které za poslední rok na Instagramu zažívají raketový nárůst popularity. Reprezentují totiž aktuálně populární mix trendů v čele s preppy dívčí estetikou. Základem jejich šatníku bývají zpravidla oversize saka, skládané minisukně, barevně sladěné punčocháče a další doplňky (nejčastěji v duchu touch of red). Zatímco Lara si částečně potrpí na oversize střihy, baggy kalhoty a tenisky, Lindě je bližší balletcore s přiléhavými roláky a bardot topy.

TIP NA VIDEO: Jak v zimě vrstvit oblečení? Inspirujte se jednoduchými outfity.

Video placeholde

Na jednu stranu to nepůsobí kdovíjak objevně, obě kamarádky jsou ale především mistryněmi v kombinování. Neustále vymýšlejí nové každodenní outfity za použití toho, co už mají v šatníku, často také shánějí kousky ve vintage obchodech. To je v kontrastu například s influencerkami ze Skandinávie, které zažily obdobnou vlnu před šesti lety, postupně ale ze svého obsahu vybudovaly byznys a nyní z valné většiny prezentují produkty luxusních značek a návrhářů. Jednou to bezesporu potká i Lindu s Larou. Nyní ale německé influencerky reprezentují svěží módní vlnu, která stále ještě disponuje přitažlivou kombinací autenticity a snadno uchopitelné inspirace.

Módní inspirace podle Lindy

Módní inspirace podle Lary

Další z německých influencerek, která vyniká osobitostí, současně ale poskytuje realistickou inspiraci, je Nanda Schwarz. I její styl prozrazuje zálibu ve vintage kouscích, někdy působí až lehkým retro dojmem – zejména díky doplňkům, jako jsou mokasíny a baker boy čepice, ale třeba také díky zálibě v manšestru. Její outfity přitahují pozornost zejména kombinací barev, které bývají nezvyklé, ale lichotivé, nicméně na rozdíl od Skandinávek mívají její outfity neutrální základ. Nanda ještě víc cílí na výběr udržitelných kousků, a kdyby žila v Praze, bezpochyby bychom ji často potkávali v Nile.