Boty podle Francouzek

Boty podle Francouzek

Kde koupíte boty ve stylu Francouzek, díky kterým bude váš outfit působit luxusněji?
Sézane, 265 eur, sezane.com
Mango, 1999 Kč, mango.com
Sessun, 237 eur, sessun.com
Reformation, 10 900 Kč, thereformation.com2
31
Fotogalerie

Pařížanky na ně nedají dopustit: 5 párů bot, které zimnímu outfitu dodají luxusní náboj

Boty hrají v každodenním oblékání zásadní roli, přitom na sebe nemusí poutat extrémní pozornost. Stačí drobný detail, trochu jiný odstín, než je černá, popřípadě jiný kožený finiš, a máte doplněk, který pozvedne outfit na zbrusu novou úroveň. Inspirovat se můžete třeba pověstnými Pařížankami.

Hnědé semišové

Hnědý semiš je pro Francouzky zásadní formulí, neboť v módě reprezentuje 70. léta, ze kterých od dob Jane Birkin čerpají inspiraci pro svůj nadčasový šatník. A zatímco v jiných metropolích vítězí béžové válenky, Pařížanky nedají dopustit na semišové kozačky nebo kotníkové boty, které jsou mimo jiné klíčovým prvkem tvorby návrhářky Isabel Marant. Outfitu dodávají špetku bohémství a dojem uvolněného luxusu.

TIP NA VIDEO: Jak na zimní vrstvení oblečení?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Vínové

Vínová barva se společně s červenou stala nejoblíbenějším kořením podzimních a zimních outfitů. A zatímco největší novinkou jsou bordó punčocháče a ponožky, které jsou součástí aktuálního dívčího preppy stylu, o slovo se hlásí i dospělejší verze v podobě bot. Vínová sluší třeba kozačkám, což potvrzuje i Taylor Swift, kotníkovým botám nebo roztomilým Mary Jane. Efektní je v tomto případě i lesk.

Pokračování 3 / 5

Slingback s páskem přes nárt

Slingback neboli lodičky s otevřenou patou patří letos možná k nejžhavějším botám, které z piedestalu vytlačí i oblíbené Mary Jane. Lví podíl na tom má značka Miu Miu s modelem, který zdobí nárt třemi subtilními pásky se sponou. A právě tento styl, byť v různých provedeních, je nyní na vzestupu. Tenký pásek s drobnou přezkou je přesně tím detailem, který v duchu trendu „old money“ pozvedá outfit na zcela novou úroveň.

Pokračování 4 / 5

Se štíhlým midi podpatkem

Jestli jste v posledních týdnech nosila zejména kotníkové boty s chunky podrážkou, není se čemu divit. Počasí ani ničemu jinému nepřálo. O to větší změnou může být přechod na přiléhavé boty se štíhlým midi podpatkem. O pohodlí vás nepřipraví, navíc outfitu dodají eleganci. Mimochodem, tento typ boty je také odpovědí na otázku, co nosit ke koženým kalhotám. Ať už vsadíte na různé odstíny, nebo pouze na černou.

Pokračování 5 / 5

Hnědé mokasíny

Černé mokasíny se v posledních letech zařadily mezi základy botníku, za což vděčíme zejména módnímu domu Prada. Postupně však opadla potřeba chunky podrážek i nápadných log a na výsluní se začal vracet ikonický Gucci styl s klasickou horsebit sponou. Černou barvu také začaly doprovázet další odstíny, z nichž přinejmenším hnědá nabízí stejně univerzální využití. Alternativou spony pak může být lesklý finiš.

Líbí se vám tato módní inspirace? Tipy na konkrétní produkty najdete ve fotogalerii v úvodu článku.