Kde koupíte stylové plesové šaty? Podívejte se do fotogalerie na naše tipy.

Kde koupíte stylové plesové šaty? Podívejte se do fotogalerie na naše tipy. Zdroj: Instagram @amybell, @livpurvis a @emilisindlev

& Other Stories, 89 eur, stories.com
NA-KD, 75 eur, na-kd.com
NA-KD, 85 eur, na-kd.com
Reformation, 10 900 Kč, thereformation.com
Sister Jane, 98 eur, sisterjane.com
34
Fotogalerie

Z konfekce i ze slev: Kde koupíte krásné plesové šaty, které obstojí i na prestižním bálu?

Leden možná nepatří k nejzábavnějším měsícům v roce, nicméně mnohým to kompenzuje začátek plesové sezóny. Jestli už vám také zaměstnává hlavu otázka, co letos na sebe, pak se můžete inspirovat v našem článku a fotogalerii.

Party sezóna se přehoupla do druhé poloviny, kterou namísto uvolněných večírků lemují spíše honosnější plesy. To si žádá specifickou garderobu, v jejímž ústředí stojí dlouhé společenské šaty. Možností, jak je pořídit, máte několik. Finančně i časově nejnáročnější bývají róby na míru, relativně pohodlné i dostupné řešení nabízejí naopak půjčovny společenských šatů. Pokud si chcete dopřát šaty, které budou jenom vaše, můžete se zase spolehnout na relativně širokou nabídku online obchodů. Jaké zvolíte, by však mělo záležet nejen na vašem vkusu, ale i na typu plesu.

TIP NA VIDEO: Jak si vytvořit rychlý účes na ples?

Video placeholde

Tak jako je rozdíl mezi dress codem, který vyžaduje Národní divadlo, a tím do městského divadla, se liší i požadavky různých typů bálů. Obecně platí, že maturitní plesy unesou i jednodušší střihy, kratší délky či dostupnější značky. Oproti tomu prestižní národní plesy výslovně vyžadují black tie. Příkladem je Český ples, který pro ženy doporučuje dlouhou večerní toaletu, popřípadě decentní koktejlové šaty. Vítaným doplňkem je často také uzavřená obuv nebo rukavičky. Zní to poněkud staromilsky, nicméně na svazující pravidla se dá pohlížet i optikou módních trendů – člověk si může představit třeba okouzlující střevíčky Mach & Mach nebo černéoperní rukavice, ve kterých na loňských cenách BAFTA zazářila princezna Catherine.

A kde koupíte relativně dostupné šaty, které obstojí i na black tie bálu? Pokud si můžete dovolit investovat až deset tisíc, určitě mrkněte na nabídku americké značky Reformation. Ta nabízí moderní sexy i elegantní střihy pro různé postavy, a navíc v udržitelném provedení. Několik nádherných kousků kolem tří tisíc jsme pro vás navíc objevili i ve slevě (stačí se podívat do galerie v úvodu článku). Na Zalando doporučujeme omrknout nabídku londýnské značky Jarlo, která nabízí vytříbené a propracované siluety v ceně kolem pěti tisíc, nebo Beauuut, jež se zaměřuje na klasické siluety ve vkusném flitrovém provedení. Romantiku jako ze seriálu Bridgerton zase evokují šaty oblíbené značky Sister Jane, která nešetří volány, mašlemi ani brokátovými výšivkami.

Výběr plesových šatů najdete ve fotogalerii v úvodu článku.