Tyto boty letos ovládnou všechny vánoční večírky.

Tyto boty letos ovládnou všechny vánoční večírky. Zdroj: Instagram @anoukyve @emilisindlev @bubblyaquarius

Zara, 1599 Kč, zara.com
& Other Stories, 119 eur, stories.com
H&M, 799 Kč, hm.com
& Other Stories, 99 eur, stories.com
Aeyde, 6300 Kč, aeyde.com
40
Fotogalerie

Zapomeňte na lodičky! Místo nich na vánoční večírek obujte tyto boty

Je to definitivní: letošku vládne pohodlí na všech módních frontách. Na sklonku roku jsou toho důkazem boty bez podpatku, které opanovaly party trendy. Pokud se právě chystáte na vánoční večírek, nemusíte se obávat, že se vaše nohy budou z dovádění na tanečním parketu vzpamatovávat několik dní. Místo lodiček nebo sandálků na podpatku vám totiž tentokrát postačí elegantní balerínky, v nichž se bez úhony protančíte až do ranních hodin.

Trendy, jež v roce 2023 ovládly boty, se nesly na vlně eliminace nepohodlných podpatků. Důkazem toho je především velký návrat balerínek, u nichž jsme mohli v průběhu měsíců pozorovat značný vývoj. Jaru dominovaly modely, které co nejvěrněji kopírovaly podobu baletních piškotů. Mezi materiály tak vítězil hlavně satén (popřípadě měkká kůže) a jemné odstíny pudrově růžové. V létě a na začátku podzimu (který svými teplotami ale stále připomínal dovolenkové měsíce) jsme zase mohli pozorovat příklon k síťovaným párům a také botám ve stylu Mary Jane lakovek, které vynikaly tlumenými barvami a páskem přes nárt. A s ochlazením následně přišla nadvláda balerínek v trendy syté červené a v černé kůži, kterou zdobily stříbrné kovové cvoky.

TIP NA VIDEO: Tělové punčochy na společenskou akci: Jsou přípustné?

Video placeholde

Zimní party sezóna pak všechny tyto mikrotrendy spojila a obchody právě teď nabízejí širokou škálu balerínek, které s klidem můžete obléknout ke třpytivým šatům, koženým sukním i sametovým oblekům. Nutno podotknout, že na vlně aktuálních trendů se do nabídky rovných party bot také intenzivně propisují prvky, jako je ostrá špička nebo zdobení v podobě velké mašle.

Pokud si sezónu večírků neumíte představit bez notné dávky okázalosti, zajisté vás potěší také modely se štrasovým zdobením nebo s volnou patou (a případně nenápadným kačenkovým podpatkem pro centimetr výšky k dobru), jež evokují letos tak oblíbené slingback lodičky. Oproti nim ale mají balerínky jasnou výhodu: ani po hodinách tanečků vás v nich nebudou bolet nohy a na jaře tyto krásné páry znovu obujete na spoustu dalších příležitostí.

Kde pořídíte stylové balerínky (nejen) na vánoční večírek? To zjistíte v galerii v úvodu článku.