Kde koupíte ozdobné mašle do vlasů?

Kde koupíte ozdobné mašle do vlasů? Zdroj: Instagram @julialouise31, @rebeccaferrazwyatt a @keziacook

Arket, 22 eur, arket.com
Arket, 25 eur, arket.com
Asos Design, 8 eur, asos.com
Asos Design, 10 eur, asos.com
Emi Jay, 363 Kč, emijay.com
30
Fotogalerie

Nejkrásnější trend závěru tohoto roku? Má vánoční šmrnc a nemusí vás stát ani korunu

Kdy jindy si dopřát trochu frivolní dívčí zdobnosti než před Vánocemi? Aktuální trend navíc do sváteční estetiky až překvapivě dobře zapadá. Mašle do vlasů se totiž vrací ve všech podobách – nejen coby okázalé spony, ale i jako obyčejné látkové stuhy, takzvané baby bow, které si klidně můžete nastříhat, až budete balit dárky.

Mašle jsou všude – ovládly dokonce i české (nebo přinejmenším pražské) ulice. Přitom se jedná o trend, který už tu nedávno byl, avšak posléze zase nenápadně zmizel. Holčičí pentle ve vlasech nosila na jaře Hailey Bieber, koketovali jsme s nimi v rámci jemného trendu balletcore i rustikálního cottagecore. Výrazné sametové spony jsme již o loňských Vánocích obdivovali u hravých Skandinávek, následně je ovšem zcela vytlačily skřipce s motivy látkových růží a jiných květin. Jenže květiny v zimě nejsou dostatečně „groundbreaking“ (jak by řekla Miranda Priestly), a tak jsou tu mašle znovu – a tentokrát s větší razancí i s perfektním načasováním.

TIP NA VIDEO: Jak správně zabalit vánoční dárek?

Video placeholde

O návrat mašlí se na podzim postarala například americká návrhářka Sandy Liang a její přidružený newyorský street style, ale bezesporu k tomu přispěl i obecnější trend sladěných jednobarevných doplňků, zejména v posledních dvou měsících tolik populární pop of red. Mašle a pentle ve vlasech tak nefungují pouze jako náhodný solitér, ale jako další ze způsobů, jak v outfitu propojit oblíbené základní barvy. K aktuálně nejžádanějším se řadí zmíněná červená a její odstíny včetně vínové, dále pak černá, bílá a tmavě zelená. Tedy odstíny, které si buď spojujeme s klasickou „Chanel“ elegancí, nebo právě s Vánocemi.

Prim přitom tentokrát nehrají jen okázalé spony ze sametu či saténu, ale i tenké stužky, které vypadají jako nastříhané z obyčejných dárkových špulek. Jestli něco letos stojí za DIY vyzkoušení i v předvánočním shonu, pak je to bezesporu tento trend. Inspiraci, jak mašle zakomponovat do vlasů, máte níže. Ve fotogalerii pak najdete konkrétní vlasové doplňky. A jestli máte kratší vlasy, nesmutněte. Mašlemi se můžete ozdobit i v podobě čelenky či drobných sponek.

Kde koupíte ozdoby do vlasů v tomto stylu? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.