Levný doplněk, který ale dokáže s outfitem divy. Kde koupíte stylové i klasické punčocháče?

Levný doplněk, který ale dokáže s outfitem divy. Kde koupíte stylové i klasické punčocháče? Zdroj: Instagram @lucywilliams02, @linda.sza a @haaannajohansson

& Other Stories, 19 eur, stories.com
& Other Stories, 19 eur, stories.com
Calzedonia, 199 eur, calzedonia.com
Calzedonia, 199 Kč, calzedonia.com
Calzedonia, 199 Kč, calzedonia.com
21
Fotogalerie

Levný doplněk, který změní celý outfit: Jak a kam nosit trendy punčocháče?

Letos se móda soustředí na partie nohou jako už dlouho ne. A zabránit jí v tom nemůže ani tuhá zima. Vedle flitrových kalhot a transparentních sukní o tom svědčí i trend, který má jako jediný skutečně potenciál ovládnout nejen party, ale i ulice – nápadné punčocháče. Jaké se nosí barvy a střihy?

Červené

Červené punčocháče šly v módě vždy ruku v ruce s trendem minisukní. Jejich první vlna spadá do 60. let, nicméně stopy po nich najdeme i v devadesátkových outfitech. Letos je na molo vyslala celá řada návrhářů a značek v čele s Gucci, Dolce & Gabbana, Coperni nebo AcneStudios, které současně poskytly i návod, jak je nosit – k malým černým, pod transparentní sukně i jako součást celočervených outfitů.

TIP NA VIDEO: Jaké punčocháče jsou přípustné podle módní koučky?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Vínové

S popularitou červených doplňků roste zájem i o další odstíny. A zatímco červené silonky se stávají vděčným kořením party outfitů, vínové punčocháče lze snadno zakomponovat i do denních uniforem. Módní influencerky je přijaly jako součást svého preppy stylu a nosí je k mokasínům i lakovkám Mary Jane. Snadno si je lze představit i jako zpestření elegantních černých midi sukní, a obzvlášť dobře vypadají s šedými texturami.

Pokračování 3 / 5

S nápadnou krajkou

Jestli neholdujete barevným silonkám, mohl by vás oslovit trend delikátních krajkových punčocháčů. Tak jako se nedávno nechávali návrháři okouzlovat přímočarou krásou rudých růží, tento trend pronikl i na silonky, skrze něž můžete jednoduchým malým černým dodat trochu dramatu. Chybějící červený akcent pak mohou suplovat například boty.

Pokračování 4 / 5

Puntíkaté

Méně nápadným, ale rozhodně sexy a efektním je puntíkatý vzor ve stylu transparentní látky zvané Swiss dot. V kombinaci s malými černými šaty ho před čtyřmi lety vrátil na molo Anthony Vaccarello z módního domu Saint Laurent, nicméně letos se klidně může stát překvapivým momentem ležérních denních outfitů. Na večer se totiž pro změnu bude hodit verze se třpytivými puntíky.

Pokračování 5 / 5

Klasické s chunky ponožkami

Na závěr je třeba zmínit, že i obyčejné černé silonky zažívají svůj módní moment – a to díky kombinaci s chunky bílými ponožkami (či shrnutými podkolenkami) a klasickými mokasíny, které v módě zpopularizovala zejména Hailey Bieber. Vedle mokasínů nosí módní influencerky k silonkám a ponožkám i zateplené pantofle Ugg, popřípadě vysoké moto boots – v tomto případě se podkolenky vytahují co nejvýš, aby z bot vykukovaly.

Kde koupíte stylové punčocháče na party i do města? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku. >>>