S čím na podzim a v zimě nosit černé boty?

S čím na podzim a v zimě nosit černé boty? Zdroj: Instagram @symphonyofsilk @giasinatra @dawn.tan

S čím na podzim a v zimě nosit černé boty?
Gino Rossi, 2299 Kč, ccc.eu
Reformation, 13 000 Kč, thereformation.com
Sézane, 310 eur, sezane.com
COS, 225 eur, cos.com
39
Fotogalerie

Univerzální boty, ve kterých odchodíte celou zimu: Kdy je nosit s džíny a kdy se šaty?

Ať si trendy říkají, co chtějí – sychravý podzim a zima se neobejdou bez páru černých bot. Ty však mohou mít různou podobu, která by se měla primárně odvíjet od vašich preferencí, (ne)oblíbenosti vysokého podpatku, práce i životního stylu. Ať už se rozhodnete pro kozačky, kotníkové boty nebo mokasíny (ano, stačí do nich přidat ponožky, a unosíte je i během chladných dnů), ukážeme vám, jak a s čím je párovat, aby boty vynikly a outfit zbytečně nepokazily.

Kozačky s midi sukní

Ano, kozačky vypadají skvěle, ať už k nim vezmete šaty nebo sukně jakékoliv délky. Letos se ale značně prosadila kombinace po koleno sahajícího páru a midi (ideálně) džínové sukně, kterou stačí doplnit už jen třeba o kašmírový svetřík a vlněný kabát. V případě ochlazení samozřejmě do kozaček oblečte ještě černé punčochy, které na rozdíl od tělových silonek rozhodně outfitu neuškodí.

TIP NA VIDEO: Jak správně nosit punčochy?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 6

Kozačky s úpletovými šaty

Ideální outfit na večerní rande i do práce. Úpletové, případně svetrové šaty letos nabírají na významu. Mnohé modely navíc vynikají postranním rozparkem, který v případě obutí vysokých kozaček krásně vynikne a zároveň lépe poodhalí celou botu. Pokud chcete jít s trendy, vsaďte letos na šaty s bardot výstřihem, jenž odhalí vaše ramena a dekolt. Z kozaček pak samozřejmě volte ty na podpatku.

Pokračování 3 / 6

Kotníkové boty s rovnými džíny

Je jedno, zda zvolíte pár na podpatku, nebo s rovnou podrážkou. Černé kotníkové boty si vždy budou nejlépe rozumět s džíny, a to především s těmi zcela rovnými, případně v rozšiřujícím se flare střihu. K džínům pak můžete obout i chelsea boots nebo šněrovací boty ve stylu Dr. Martens.

Pokračování 4 / 6

Špičaté boty se zkrácenými džíny

Jsou pohodlné, svým vzhledem oscilují mezi nízkými kozačkami a chelsea boots a vynikají především ostrou špičkou. Tento typ černých bot je ideálním průsečíkem mezi formální a ležérní obuví, což znamená, že je unosíte hned na několik různých způsobů a příležitostí. Skvěle budou vypadat s džíny sahajícími ke kotníkům, ale i se zkrácenými černými kalhotami.

Pokračování 5 / 6

Balerínky s cigaretovými kalhotami

Balerínky letos zažívají svůj velký comeback. A dobrou zprávou je, že se s nimi nemusíme loučit ani na podzim – stačí do nich obléct přiznané ponožky anebo černé punčochy. Během sychravého počasí pak vyzkoušejte kombinaci s elegantními cigaretovými kalhotami ke kotníkům, díky nimž boty hezky vyniknou. Outfit pak doplňte o jakoukoliv halenku, blejzr nebo chunky svetr.

Pokračování 6 / 6

Mokasíny s ohrnutými džíny

Oblíbené mokasíny platí za stálici jak na jaře, tak na podzim. V chladnějším počasí je noste obdobně jako balerínky z předešlé kapitoly – oblečte do nich buď ponožky (inspirovat se můžete třeba aktuálním červeným mikrotrendem) anebo černé punčochy. Nespornou výhodou těchto bot je, že si rozumí téměř s jakýmkoliv oblečením. Během listopadu zkuste ale stihnout alespoň jednou kombinaci s džíny, které ležérně ohrnete.

Kde sehnat ty nejlepší černé kozačky, kotníkové boty, balerínky i mokasíny? To zjistíte ve fotogalerii v úvodu článku.