Zdroj: Instagram @lara_bsmnn, @vivianhoorn a @linda.sza

& Other Stories, 69 eur, stories.com
& Other Stories, 89 eur, stories.com
& Other Stories, 89 eur, stories.com1
& Other Stories, 89 eur, stories.com2
31
Fotogalerie

Obnošené i ve stylu Harryho Pottera: 5 trendů, které letos ovládnou šály

Šály patří setrvale k oblíbeným podzimním doplňkům, letos to však platí dvojnásob. S velkou pompou se totiž vrátily i na přehlídková mola, kde byly v minulých letech spíše opomíjeny. V posledních dnech jejich módní status stvrzují i influencerky, které současně vysílají jasný signál o tom, jaké šály se budou letos nejvíc nosit. A shodně nabízejí také způsob, jak je nosit – zapomeňte na precizní zavazování u krku, šálu stačí ledabyle přehodit přes rameno. Jaké modely tedy v následujících týdnech vynést?

Úzké

Ideální model pro současné dny, kdy teploty stále dosahují příjemných patnácti stupňů, ale řada z nás už nechce riskovat nachlazení. Pletená skinny šála naplňuje heslo „lepší než nic“, a to nejen díky mírnému zahřátí. Opomenout nelze ani její stylingový potenciál – může dodat barevný akcent, který outfit vybalancuje (podobný odstín se pak může objevit třeba ještě na botách) nebo kombinaci jemně prozáří.

TIP NA VIDEO: Jak nosit balaklavu, baret či klapky na uši?

Video placeholde

Další trendy najdete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

V trendy barvách

Třásně sice patří k největším podzimním trendů, konkrétně šály se tím ale příliš neřídí. U nich totiž letí minimalismus inspirovaný érou přelomu tisíciletí, kdy funkce předcházela formu. Jednoduché šály jsou v podstatě jen širší verzí skinny modelů z předchozí kapitoly. Jejich síla nicméně tkví i v trendy odstínech, kterým letos vévodí korporátní šedá nebo cherry červená.

Pokračování 3 / 5

V duchu Harryho Pottera

Kdo by nemiloval Harryho Pottera, a to zejména na podzim, kdy v Bradavicích začíná školní rok? Z módního hlediska toho sice tahle čarodějná sága příliš nenabízí (tedy pokud vám není osm), jeden inspirativní kousek se však přece jen najde: když udeří sychravý podzim, všichni studenti kouzelnické školy nosí šály s pruhovaným vzorem v barvách své koleje. A vy letos můžete udělat to samé.

Pokračování 4 / 5

V setu se svetrem

Máte pocit, že byste se do šály nejradši zabalili jako do deky? Tomu jde příjemně naproti styling, který kombinuje pleteniny vyvedené v totožném stylu. Ideální kombinace na líný víkend, ale i návod, jak letošní šály kombinovat. Jestli se vám nechce jít cestou výrazného kousku, můžete zkusit kreaci tón v tónu. Nejlépe vynikne u „hygge“ textur, jaké má kašmír nebo copánkový vzor.

Pokračování 5 / 5

Chunky

Na jedné straně jsou trendem minimalistické kašmírové šály, na druhé straně vévodí podzimu velké mohérové kousky. Ty mohou mít tradičně populární podobu výrazného solitéru s kostkovaným vzorem, stejně tak ale mohou zaujmout drsnější texturou se žmolky, díky které vypadají trochu obnošeně – outfitu však mohou překvapivě dodat na zajímavosti a nonšalantnosti.

Kde seženete trendy podzimní šály? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.