Jak nosit džíny do kanceláře, aby působily elegantněji?

Jak nosit džíny do kanceláře, aby působily elegantněji? Zdroj: Instagram @jeanne_andreaa, @clairerose a @venswifestyle

Jak nosit džíny do kanceláře, aby působily elegantněji?
Blůza, & Other Stories, 99 eur, stories.com
Blůza, Gestuz, 169 eur, gestuz.com
Košile, H&M Studio, 1999 Kč, hm.com
Blůza, ME+EM, 6650 Kč, meandem.com
31
Fotogalerie

Od pondělí do pátku: 5 nápadů, jak nosit džíny do práce, aby outfit působil elegantně

Džíny, košile a blejzr – osvědčená a zároveň dostatečně formální kombinace, která se nabízí, když chcete vyrazit do práce v ležérnějším outfitu. S jakými dalšími byznys kousky ale denimové kalhoty zkombinovat? Přestože vám kancelářský dress code umožňuje nosit džíny běžně, je dobré respektovat jedno pravidlo: do práce volte klasické rovné střihy (ani příliš baggy, ani skinny) bez děr. Jistotou je vždy středně až tmavě modrý denim, popřípadě modely v šedé či černé barvě. A pokud to podzimní počasí dovolí, nebojte se zvolit ani bílé.

Pondělí: V preppy stylu

Jak zaznělo v úvodu článku, prvotní kombinace, která se k džínům nabízí, je klasická bílá nebo modrá košile a přes ni přehozené sako. Na podzim se však hodí tyto vrstvy proložit ještě svetrem – a když zvolíte výstřih do V, jemnou copánkovou texturu nebo třeba aktuálně trendy károvaný vzor, dodáte outfitu lehce usedlý, avšak žádoucí pánský styl. Navrch můžete zvolit teplejší vlněný blejzr v základních barvách (nebo třeba s drobným vzorem kohoutí stopy), který rovněž působí seriózním dojmem.

TIP NA VIDEO: Jak vrstvit oblečení na podzim a v zimě?

Video placeholde

Další tipy najdete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Úterý: S buklé kabátkem

Buklé kabátek (nebo sako) je trendy záležitostí posledních sezón, současně ale skrývá nadčasový potenciál. Dokáže totiž pozvednout základní kousky šatníku na novou úroveň tím, že jim dodává texturu a zdobnost, které si historicky spojujeme s módním domem Chanel. Oblekové kalhoty povýší na outfit třeba do divadla, zatímco džíny díky němu získají elegantní punc ve stylu french chic – ten můžete ještě podtrhnout kombinací s rolákem či bílou košilí a samozřejmě s oblíbenými balerínami.

Pokračování 3 / 5

Středa: S košilí a pletenou vestou

O řadu pracovních kombinací s džíny si rozhodně říkají i populární vestičky. A to nejen ty oblekové, které se v létě nosily místo topu na holé tělo. S klesajícími teplotami se do popředí znovu vracejí i pletené, které k džínům můžete obléknout přes bílou košili nebo romantickou blůzu s puritánským límcem. Ležérněji přitom působí pletené modely na knoflíky, které můžete zapnout a zastrčit školácky do džínů, anebo je nechat volně rozepnuté. Trochu žádoucího lesku mohou zase dodat vesty se štrasovými knoflíky.

Pokračování 4 / 5

Čtvrtek: S romantickou halenkou

Kombinace blůzy a džínů samozřejmě nezní nějak objevně, nicméně pokud ji chcete povznést na nový level, vsaďte na elegantní a současně romantickou halenku košilového střihu, která dodá trochu dramatického akcentu. Tím může být aplikace v podobě květin nebo velkých volánů, popřípadě vázanka pussy bow, která – navzdory dvojsmyslnému anglickému názvu – u krku vytváří cudnou mašli. V závislosti na délce džínů pak zvolte i vhodnou obuv, kterou mohou být již zmíněné balerínky anebo třeba slingback lodičky.

Pokračování 5 / 5

Pátek: Vrstvení s rolákem

Člověk by ani nevěřil, jak velký rozdíl – třeba v porovnání s bílým trikem – udělá rolák nebo úpletový top se stojáčkem. Když máte tento jednoduchý elegantní základ, můžete ve stylu trendu quiet luxury vrstvit dále. Přes rolák můžete obléknout jednoduchý vlněný kabátek bez límce anebo minimalistický kardigan s jednoduchým zapínáním či zavinovacím vázáním. Boty mohou být klasické kotníkové, tenisky obujte v případě neformálního pátku anebo pokud už jste myšlenkami u víkendu.