Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Profimedia.cz

Největší bordeláři zvěrokruhu: Po kom budete uklízet hromady oblečení?

Židle ověšená oblečením, chaos na pracovním stole a pocit, že nepořádek ovládá celý svět. Znáte někoho, na koho to sedí? Na vině možná není jen lenost, ale také jeho znamení.

Rak

Raci dokážou nadělat velký nepořádek zejména proto, že mívají sklony k nostalgii. Těžko se loučí s čímkoli, co je spojeno s hezkými vzpomínkami. Jejich záliba uchovávat pozůstatky minulosti nicméně časem produkuje nepořádek a chaos. Raci se také rádi baví – v tu chvíli nechtějí ztrácet čas úklidem a absolutně neřeší, jestli je ve dřezu kupa špinavého nádobí. Slavný astrolog Inbaal Honigman říká: „Raci mají rádi, když jejich dům září čistotou a pořádkem. Ale to padá, když k nim dorazí návštěva.“

TIP NA VIDEO: Co čeká vaše znamení v roce 2022?

Video placeholde

Pokračování 2 / 6

Beran

Beranova mysl je příliš rozptýlena vším kolem, než aby se starala o pořádek. A na úklid často nedojde ani ve chvíli, kdy přijde domů z práce a má na to čas – je přece tolik zajímavějších činností, včetně nicnedělání! Někdy to Berani nechají dojít opravdu daleko: mailová schránka čítá tisíce e-mailů, mezi papírovými obálkami se sem tam zapomene nějaký ten účet k zaplacení a čisté oblečení schází, protože je všechno v koši na prádlo. Pořádek ve věcech pro Berany zkrátka není prioritou a uklízet nebo organizovat své záležitosti většinou začnou až ve chvíli, kdy se pro ně jejich bordýlek stane vysloveně překážkou.

Pokračování 3 / 6

Blíženci

Stejně jako Berani jsou i Blíženci velmi společenským znamením, které mnohem raději bere do ruky míchané koktejly než hadr na mytí oken. Blíženci totiž vždy potřebují nějakou stimulaci a uklízení bohužel samo o sobě není zrovna zábavný úkol. Maximálně tedy vynesou odpadky a pořeší to nejnutnější, aby se neřeklo. Ale když dojde na velký úklid, třeba před odjezdem z chalupy, kterou si pronajali s přáteli, raději instruují druhé, než aby přiložili ruku k dílu. A zatímco ostatní už přemýšlejí nad tím, co budou muset udělat po příjezdu domů, Blíženci plánují další víkendy mimo město nebo relax ve vaně.

Pokračování 4 / 6

Vodnář

Vodnáři jsou myslitelé, což znamená, že často vysedávají někde v ústraní, píšou si deníky, plánují, přemýšlejí o svých projektech a staví vzdušné zámky. Něco jako úklid je pro ně moc přízemní. Požádejte Vodnáře, aby umyl nádobí, a můžete si být jistí, že místo toho zmizí v jiném pokoji s knihou v ruce nebo zahájí intelektuální přednášku, jen aby unikl úkolu. Vodnář má totiž příliš starostí s chodem světa, než aby se staral o to, kam dávat staré účtenky, kam nošené prádlo nebo jestli už ta hromada knih vedle postele nepřesáhla kritickou výšku.

Pokračování 5 / 6

Ryby

Ryby jsou snílci zvěrokruhu, což může vést k tomu, že často mívají doma nepořádek nebo chaos. Navíc to nejsou moc praktičtí lidé. Spíš než přísná Marie Kondo je jim blízký jiný japonský přístup – wabi-sabi čili krása v nedokonalosti. Je jim fuk, že by obývák potřeboval vymalovat; místo toho si v klidu užívají rustikální vzhled. A když se náhodou něco rozbije, dají to stranou s tím, že jednou to určitě nechají spravit. Jejich nepořádek nevzniká najednou, spíše roste pomalu v průběhu let. O to je ale někdy horší se s ním popasovat.

Pokračování 6 / 6

Střelec

Pokud máte v životě Střelce, rozhodně byste se měli mít na pozoru před jeho organizačními schopnostmi. Obecně platí, že ohnivá znamení jako Střelec, Beran a Lev bývají vždy velmi aktivní, nicméně jen Střelec dělá všechny věci najednou. V praxi to vypadá třeba tak, že se současně pokouší o skládání prádla, vyndávání nádobí z myčky a vyřizování telefonátů. Není pak divu, že některou věc, zvláště úklid, tak trochu odflákne nebo ji dělá na etapy. I když jsou Střelci velmi zábavní, svůj dům nebo byt jim na víkend nepůjčujte – zvláště, pokud máte rádi své věci pintlich.