Video placeholde

Restart: I špatná dieta posune, základ je motivace, říká odborník o hubnutí

Navzdory trendu sebelásky a sebepřijetí je hubnutí stále velkým tématem pro řadu žen i mužů. Nejde jenom o atraktivitu: nadváha je nebezpečná a nezdravý životní styl nás s přibývajícím věkem může dost výrazně omezovat. Výživový odborník Petr Havlíček v dalším díle podcastu Restart časopisu Dieta odpovídá na to, co je klíčem k hubnutí, a rozebírá různé typy populárních redukčních jídelníčků včetně trendy keto diety.

Podle statistik si až 98 % lidí, kteří zhubnou, novou váhu nedokáže udržet. Čím to je? Podle výživového odborníka Petra Havlíčka je klíčem k hubnutí a udržitelnému zdravému životnímu stylu motivace. Co ale motivuje někoho, kdo svůj původní cíl – třeba zhubnout určitý počet kilo nebo se vejít do svatbních šatů – už splnil? Jak to udělat, abychom zhubli napořád?

To je tématem dalšího dílu podcastu Restart časopisu Dieta, jehož je Petr Havlíček hostem. Moderátorka Hana Reinders Mašlíková s ním ale probrala třeba i populární redukční diety a to, jak a jestli vůbec skutečně fungují. S odborníkem na výživu se dále bavila také o tom, jakou roli v našem životním stylu hrají dědičnost a výchova. Rozhovor si můžete pustit ve videu výše.

Celý díl podcastu Restart časopisu Dieta s hostem Petrem Havlíčkem si můžete poslechnout na Spotify:

Podcast Restart: Chcete zhubnout? Havlíček radí, jak na to
Podcast Restart: Chcete zhubnout? Havlíček radí, jak na to | Zdroj: Profimedia.cz

Aktuální číslo časopisu Dieta si můžete koupit v naší on-line trafice iKiosek.cz. Dnes objednáte, zítra ho máte ve schránce. A doprava je zdarma!

Dieta 03/22
Dieta 03/22 | Zdroj: Lucie Robinson