Týdenní přehled: Albatros vydává průvodce světem Harryho Pottera, Soukup další sbírku

Přítomnost podzimu nedokazují jen venkovní teploty, ale také fakt, že stoupá počet přehrání filmových adaptací Harryho Pottera na HBO Max. Pokud byste se ale raději zachumlali do deky s potterovskou knihou, zkuste tu nejnovější. Albatros totiž vydává velký kouzelnický almanach! A to není vše. Pod deku se totiž můžete zachumlat i s partnerem či partnerkou. V takovém případě ale vyměňte titul za volné pokračování erotické sbírky Petra Soukupa, kterou křtí už tento týden. A jestli vás čtení zase tolik neláká, nevadí. Na pořadu týdne se totiž objevují také zajímavé filmové eventy nebo veletrh krásy.

Albatros vydává magického průvodce světem Harryho Pottera

Pokud jste – stejně jako my v redakci – nejen stárnoucí mileniál, ale také stárnoucí Potterhead, zpozorněte. Albatros totiž vydává knihu, která vám možná vyrazí dech a pro niž se ještě dnes vydáte do nejbližšího knihkupectví. Harry Potter: Kouzelnický almanach je první oficiální nádherně ilustrovaný průvodce sedmi knihami o Harrym Potterovi. Čtenářům nabídne jedinečné prozkoumání kouzelnického světa pomocí plánků, map, detailně nakreslených kouzelných předmětů, rostlin, fantastických zvířat i jídla. Autoři zkrátka slibují opětovné prožití vašich oblíbených okamžiků, které se vám pojí s potterovskou heptalogií.

Harry Potter: Kouzelnický almanach, 699 Kč, vydává Albatros media
Harry Potter: Kouzelnický almanach, 699 Kč, vydává Albatros media

Uznávaný lékař a terapeut Gabor Maté navštíví Prahu se svým workshopem

Již podruhé navštíví Prahu dr. Gabor Maté, světoznámý kanadský lékař a terapeut s maďarskými kořeny, autor několika bestsellerů a uznávaný odborník na trauma, vývoj v dětství a souvislost mezi stresem a vznikem nemocí. Na konferenci „Rodičovství a výchova dětí v kontextu moudrosti traumatu a vývojové vědy“, kterou pořádá Evolution Hub s.r.o. a spolek Moudrost soucitu 16. října ve velkém sále Paláce Lucerna, vystoupí dr. Maté spolu s Tamarou Strijack Neufeld, klinickou poradkyní vycházející z vývojové teorie založené na citové vazbě. V přednášce se budou věnovat zásadním tématům spojeným s výchovou a zdravým vývojem v dětství.

Aerofilms vpouští do kin snímek oceněný Zlatou palmou

V historii Filmového festivalu v Cannes si Zlatou palmu odnesly pouze tři režisérky: Jane Campion, Julie Ducournau a letos se po jejich bok zařadila i Justine Triet, jež představila drama s názvem Anatomie pádu. Film vypráví příběh úspěšné spisovatelky Sandry, která má zdánlivě vše – úspěšnou kariéru i vyrovnaný rodinný život… Tedy pouze do momentu, kdy je její manžel Samuel nalezen mrtev. Indicie naznačují, že jejich život možná nebyl tak poklidný. Na Sandru padá stín podezření a následně i obvinění z vraždy. Tento napínavý film se strhujícím scénářem vstupuje do kin ve čtvrtek 19. října.

Das Filmfest zve diváky na filmy z Německa, Rakouska i Švýcarska

17. ročník zavedené přehlídky Das Filmfest opět nabídne pestrý výběr cenami ověnčených a divácky úspěšných filmů od renomovaných tvůrců. V programu najdete komedie, dramata i dokumentární filmy stejně jako snímky líčící skutečné události nebo osudy obyčejných lidí. Chybět nebudou ani filmové adaptace oceňovaných literárních děl. Festival uvede mimo jiné oceňovaný snímek Slunce a beton podle bestselleru spisovatele a komika Felixe Lobrechta, nový pohled na životní příběh císařovny Sisi (Sisi & já) nebo portrét rakouské kontroverzní spisovatelky Elfriede Jelinek. Das Filmfest se uskuteční od 19. do 24. října v pražských kinech Lucerna a Atlas, od 30. října do 5. listopadu v brněnském kině Art a od 1. do 9. listopadu zamíří do olomouckého sálu Mozarteum Arcidiecézního muzea.

Podzimní veletrh FOR BEAUTY nabídne to nejzajímavější ze světa krásy i zdraví

Milujete kosmetiku? Jste závislí na self care a chcete se v těchto tématech dovzdělat? Nebo naopak tušíte, že byste měli začít s nějakou skin care rutinou, ale nevíte, jak na to? Zamiřte na největší beauty veletrh v Česku, který se koná 20. a 21. října na výstavišti PVA EXPO Praha v Letňanech. Program je pestrý: kromě českých značek, které své novinky představí hned ve dvou výstavních halách, bude na veletrhu k vidění i řada profesionálních soutěží, workshopů či odborných přednášek přímo na stáncích vystavovatelů. Samozřejmostí je i bohatý doprovodný program v podobě módních přehlídek nebo rozhovorů se známými osobnostmi českého showbyznysu.

Petr Soukup křtí druhý díl knihy s erotickými příběhy

Básník a textař Petr Soukup vydává další knihu. Po prvním díle úspěšného almanachu s názvem Erotické příběhy, které se staly přichází s pokračováním. To nabídne z velké častí úplně nové povídky, čtenáři se ale dočkají i pokračování příběhů, které už znají z první knihy. Sbírka se dočká také svého křtu, který proběhne ve středu 18. října v 19 hodin na adrese Sněmovní 7. Na místě budete mít možnost potkat se s většinou autorů, kteří se na knize podíleli, a dočkáte se i čtení jedné z povídek.