Kde si v Praze užít konec prázdniny? Zdroj foto: Instagram @michaela__cervena, @partavynikajicichlidi / Grafika: Kateřina Špičáková

Kde si v Praze užít konec prázdniny? Zdroj foto: Instagram @michaela__cervena, @partavynikajicichlidi / Grafika: Kateřina Špičáková

Týdenní přehled: V Praze startuje Fashion Week, Červená představí výstavu Piemonte

Podzimní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku, nová výstava malířky Michaely Červené nebo živé natáčení výroční, už 1000. epizody populárního podcastu Studio N. Užijte si konec prázdnin kulturně – stačí si jen vybrat akci, která vám sedí nejvíc!

Začíná podzimní Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Jakub Polanka, Vanda Janda, Michael Kovacik, Tobias Equipment a další: módní událost podzimu je tady! Další edice Mercedes-Benz Prague Fashion Week proběhne od 1. do 7. září a představí nové kolekce předních tuzemských návrhářů a designérů na sezónu S/S 24. Pořadatelé tentokrát návštěvníky nechají nahlédnout do historické budovy Holešovické elektrárny. Program celé akce najdete na webových stránkách, vstupenky na módní přehlídky i doprovodný program zakoupíte přes GoOut.

Piemonte: Výstava malířky Michaely Červené

Studovala textilní design, vyprofilovala se ale zejména jako malířka. Obrazy Michaely Červené se těší čím dál větší oblibě a není divu: její snová i divoká barevná plátna dokážou okamžitě oslovit. Její expresivní barevné záznamy jsou inspirovány konkrétními situacemi a místy, a proto je i její nová výstava Piemonte nazvaná podle regionu v severní Itálii poblíž Turína, kde letos na přelomu jara a léta pobývala na čtyřměsíční stáži. Tam také kompletně vznikl cyklus obrazů, jež si můžete přijít prohlédnout do vinohradské Platformy 15 v Písecké ulici. Vernisáž proběhne v úterý 29. srpna od 19 hodin, samotná výstava pak potrvá do 28. září.

Filip a Vítek živě: Tisíc epizod Studia N

Aktuální témata, chytré i kritické postřehy, zajímaví hosté. Baví vás Podcast Studio N, za nímž stojí novináři Filip Titlbach a Vítek Svoboda? A chtěli byste se účastnit živého natáčení u příležitosti výroční, už 1000. epizody? Nezbývá než v úterý 29. srpna vyrazit do Rock Café Prague. O citlivosti jako hlavním tématu tohoto dílu budou moderátoři mluvit s jadernou fyzičkou Danou Drábovou, novinářkou Lindou Bartošovou a psychoterapeutem Honzou Vojtkem. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji přes GoOut.

Tanečky až do rána: Zahájení nové sezóny ve Fuchsu

Léto možná končí, podzimní klubová sezóna ale právě začíná: tedy minimálně ve Fuchsu, který brány velkolepě otevře o víkendu od 1. do 3. září. Dvě noci taneční hudby, které osloví milovníky techna a trance stejně jako ty, kteří si rádi zatancují na kvalitní popdanceové mixy. Těšit se můžete na umru, DJ Lag nebo Supergloss, z dobře známých lokálních jmen zahrají třeba Oliver Torr, Exhausted Modern či Kaa Glo. Vstupenky na oba večery si za zvýhodněnou cenu 600 korun můžete už teď koupit v on-line předprodeji. Na místě pak budou na pátek i na sobotu za 500 korun/jeden večer. Tak neváhejte!

Konec prázdnin s Partou vynikajících lidí

Užijte si poslední prázdninové dny v karlínském Přístavu 18600. V úterý 29. srpna od 19 hodin tu koncert v plné sestavě odehraje skvělá Parta vynikajících lidí. Přírodní prostředí a posezení u řeky, dobré pivo, pak procházka po nově otevřené lávce spojující Karlín a Holešovice: lepší program na letní večer si snad ani nelze představit. Vstup na koncert je zdarma.