Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Profimedia.cz

Cancer season: Líčení ve znamení Raka nabídne světový trend i osvěžující zelenou

Už 21. června vstupuje Slunce do znamení Raka a rovnou s sebou přináší začátek astronomického léta i letní slunovrat. Vodní znamení, známé svou citlivostí a vnímavostí, má velmi vyvinutou empatii a vždy se snaží pomáhat slabším. Raci jsou také silně rodinně založeni a mezilidské vztahy jsou pro ně alfou a omegou života. V líčení je často ovlivňuje jejich emocionalita a náladovost, proto se může stát, že zaznamenáte změny v přístupu k make-upu dle momentálního rozpoložení. Zrozenci tohoto znamení bývají velmi feminní, proto je i jejich oblíbený make-up často založen na výrazných ženských prvcích, jako jsou rudé rty nebo růžové tváře.

Rudé rty

Pro ženy narozené ve znamení Raka jsou výrazné rudé rty poznávacím znamením, a tedy i naprostou nezbytností. Dokonale totiž souzní s jejich romantickou a laskavou povahou. Červená rtěnka vypadá skvěle v kombinaci s nahým líčením, černou linkou i hnědými stíny. Pokud se nebojíte experimentovat, můžete k ní vyzkoušet také stíny v červené barvě, čímž vytvoříte velmi trendy monochromatický look.

TIP NA VIDEO: Co čeká Raky v roce 2023?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Růžové tváře

Raci se rodí v letních měsících, proto tváře zabarvené dorůžova mohou symbolizovat horké červencové dny nebo vzrušení z láskyplného vzplanutí. Zároveň je jedním z račích kamenů růžový rodochrozit, který tomuto znamení pomáhá zklidňovat deprese, vnitřní neklid, duševní zmatek i neopodstatněný strach, kterým zrozenci tohoto znamení občas trpí. Růžové tváře tak mohou pomoci k psychosomatickému zklidnění i zvednutí nálady. Tvářenku volte podle typu své pleti – pokud trpíte na suchou pokožku, budou pro vás ideální produkty na krémové bázi, pro mastnější pleť bude vhodná zase klasická pudrová růž.

Pokračování 3 / 5

Perleťové stíny

Vodní znamení, mezi která se Rak řadí, vyhledávají vše, co je vodě vlastní. Mezi minerály a polodrahokamy, které příznivě ovlivňují Rakovo emocionální nastavení, patří také něžné perly. Rozvíjí v něm jeho pozitivní charakterové vlastnosti a klidní jeho přecitlivělost. Nošením perel mohou zrozenci tohoto znamení zmírnit svou sensitivitu a naopak podpořit sebevědomí. Proto i perleťové oční stíny jsou pro Raky ideálním způsobem, jak pojmout své líčení a podpořit léčivé vibrace, které k nim perly vysílají.

Pokračování 4 / 5

Líčení v zelených odstínech

Avanturín, smaragd, nefrit a unakit. To jsou kameny, které u Raků podporují duševní rovnováhu, kreativitu a představivost. Navíc je pojí různé tóny zelené, která Rakům obzvlášť pomůže v hektických chvilkách. Pro toto znamení je totiž tato barva, zejména ta v odstínu mořských řas, velmi osvěžující, až životadárná. Zkuste ji aplikovat na oční víčka, a to jak v matném, tak perleťovém provedení.

Pokračování 5 / 5

Výrazné lakování

Ženy ve znamení Raka málokdy potkáte bez nalakovaných nehtů. Naopak si potrpí na výrazné nátěry a nebojí se v této oblasti experimentovat. Dalším kamenem typickým pro Raky je magnezit, který je učí sebelásce. Má krásnou bílošedou strukturu připomínající mramor, proto takzvané marble nails pro ně budou též skvělou volbou.