Podzim si žádá výrazné rty: Těchto 5 odstínů letos musíte vyzkoušet!

Podzim je obdobím proměn, které jsou znatelné nejen díky venkovním teplotám (i když letos se zatím o výraznějším ochlazení nemůžeme bavit), ale také díky módě a líčení. S proměnou barev okolní přírody se mění i výběr laků na nehty nebo rtěnek. Proto je podzim jako dělaný pro výrazné temnější a dramatické tóny – od odstínů bobulí přes hnědou až po tělovou. Jak je letos nosit?

Temná bordó

Bordó je podzimní klasikou. Tmavé odstíny v barvě italského červeného dodají vašim rtům dramatický, ale zároveň velmi elegantní nádech. Jejich velkou výhodou je, že se hodí pro většinu typů pleti a můžete je v různé intenzitě nosit přes den i večer. Kombinujte je s jednoduchým očním make-upem, který se může skládat pouze z řasenky, případně zkuste naked eyes. Díky tomu vaše líčení získá potřebnou rovnováhu.

TIP NA VIDEO: Jak se dokonale odlíčit v pěti krocích?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Rudá klasika

Červenou rtěnku není potřeba dlouze představovat a jen těžko nastane situace, která by ji strhla z pomyslného piedestalu barev. Na podzim se však hodí vyměnit šťavnaté červené odstíny korálové, jahodové či třešňové za cihlovou či karmínovou. Takto nalíčené rty kombinujte buď s minimalistickým líčením očí nebo s precizně provedenou oční linkou.

Pokračování 3 / 5

Čokoládově hnědá

Chcete rty, jako má Beyoncé, Jennifer Lopez nebo Janet Jackson? Inspirujte se líčením z 90. let a těmito celebritami, které na něj tehdy nedaly dopustit. Nude barvy jsou vždy sázkou na jistotu, na podzim se ale nemusíte obávat ani jejich tmavších variant. Ať už zvolíte matnou rtěnku vklepanou do ztracena nebo jasně definované kontury s leskem, budete velmi trendy. Hnědá rtěnka má navíc tu výhodu, že rty dramaticky zvýrazní, ale nestrhává tolik pozornosti jako její červené či fialové varianty. Je to zkrátka švindl, který stojí za vyzkoušení.

Pokračování 4 / 5

Švestková povidla

Tmavě fialové rtěnky jsou – podobně jako bordó – klasickou součástí podzimu. Odstín švestkových povidel je nejen krásný, ale také velmi trendy. Pokud se nebojíte netradičních barev, věřte, že fialová může vypadat velice sofistikovaně. V kombinaci s béžovým či bílým outfitem se nemusíte obávat, že byste v ní působili zbytečně přísně. 

Pokračování 5 / 5

Nahé, ale přesto výrazné

Tělové rty mohou v článku o výrazných rtěnkách znít jako oxymóron, vše ale záleží na intenzitě. Béžové rtěnky totiž mohou být stejně výrazné jako jejich tmavě hnědá varianta – stačí použít konturovací tužku či velký nános lesku. Jejich výhodou je, že se skvěle kombinují s výraznějším líčením očí. Váš výsledný look tak bude vypadat celistvě a zároveň dramaticky. Pokud neholdujete červené či bordó, bude tmavší tělová rtěnka v dostatečném nánosu plnit naprosto dostatečnou službu.