Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Instagram @betina_goldstein @hollyfalconenails

Podzimní trendy v manikúře: Oceníte návrat velké klasiky, nebo vyzkoušíte tuxedo nails?

Pokaždé je to stejné. V zimě se těšíme na svěží a barevné nátěry, které rozzáří jarní a letní dny, o prázdninách se zase nemůžeme dočkat tlumených tónů a tmavých laků. A i když budou poslední srpnové dny pravděpodobně nadmíru žhavé, září je v dohledu! A tak se můžete pomalu, ale jistě začít kochat podzimními trendy, které ovládnou manikúru. Najdete mezi nimi návrat jedné velké klasiky nebo nový hit – tuxedo nails.

Čokoládově hnědá

Nehty v barvě čokolády jsou na vzestupu už od začátku léta, kdy dominovaly v pedikúře. A pokud jste tomuto trendu propadli i vy, můžete ho s klidem přesunout na své ruce. Hnědá manikúra už totiž obsadila sociální sítě, tedy zejména TikTok, kde pod #brownnailpolish najdete nespočet videí. Navíc skvěle navazuje na další letošní trend – latte makeup ve stylu quiet luxury. Skvěle vypadají všechny odstíny hnědé, od té světlejší až po tmavě čokoládovou. Pokud ale milujete trend ombré nails, oceníte jej určitě i v aktuálním oříškovém provedení.

TIP NA VIDEO: Jaké jsou trendy v manikúře pro rok 2023?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Jablečná červená

Není pochyb o tom, že červené nehty jsou nestárnoucí klasikou a nikdy s nimi nešlápnete vedle. Ovšem někdy jdou zkrátka do ústraní a dají prostor trendům. Právě teď se ale hitem samy staly, a to hlavně v odstínu na podzim sklízených jablek. Pokud byste se přece jen necítili ve výrazné červené komfortně a dáváte přednost raději tmavším odstínům, vzpomeňte si, že podzimní počasí je ideální pro konzumaci kvalitního červeného vína. Na nehtech bude barva jemu podobná vypadat také velmi chic!

Pokračování 3 / 5

Minimalistická francouzská manikúra

V minulosti platilo pravidlo, že se francouzská manikúra nosila primárně na modelážích nebo přirozeně dlouhých nehtech, a to proto, aby vynikly výrazné bílé špičky. Tato doba je pryč, poslední sezóny se tzv. francie spojuje primárně s nakrátko zastřiženými nehty a bílá se používá minimálně. Místo ní zvolte nečekané barvy, zejména pak podzimní odstíny, jako je zlatá, hnědá, tmavě oranžová nebo olivově zelená. Pokud si nejste schopni nalakovat přesnou linku (a nezoufejte, zvládne to málokdo), pomozte si trendem z TikToku, kdy obalíte beauty blender potravinovou fólií, nanesete na něj trochu barvy a špičku nehtu do něj vmáčknete. Lak, který se vám dostane na kůži kolem nehtu, pak odstraňte odlakovačem v peru. 

Pokračování 4 / 5

Tuxedo nails

Trend takzvaných smokingových nehtů se sice objevuje už teď, nicméně už aspiruje na must have letošního podzimu. Jedná se o jednoduché kombinace černé a bílé barvy, a to v různých provedeních. Některé úpravy jsou zdobnější, některé jsou založené na černém nehtu s bílou francouzskou manikúrou. Tento trend je zkrátka primárně o kontrastu dvou základních odstínů a je jen na vás, jak si ho přizpůsobíte svým preferencím.

Pokračování 5 / 5

Olivová a lesní zelená

Zelená barva zkrátka na nehty patří. Dokazuje to fakt, že se objevuje ve všech trendech napříč ročními obdobími. Na jaře se těšíme na tzv. bottega green, kterou v létě střídá mentolová a pistáciová. Na podzim zase oprášíme olivovou nebo tmavě zelenou, evokující jehličnany, se kterými pak můžeme s trochou třpytu přejít až do zimy k vánočním nehtům. Zkrátka a dobře, řekněte zelené jednou provždy ano!