Zendaya

Zendaya Zdroj: profimedia.cz

Zendaya oblékla šaty z roku, ve kterém se narodila! Jak jí slušely?

Zpěvačka, herečka a nejmladší držitelka ceny Emmy Zendaya zvolila na sobotní udílení cen Green Carpet Fashion Awards velmi netradiční šaty. Vznikly totiž v roce, kdy se ona sama narodila.

Zendaya sklízí jeden úspěch za druhým. Nedávno se stala držitelkou Emmy, dokonce nejmladší v historii, a o víkendu převzala cenu Visionary Award v rámci udílení Green Carpet Fashion Awards (GCFA), které jsou každoročně vyvrcholením milánského fashion weeku. I toto předávání cen (stejně jako Emmy) probíhalo on-line. S tím rozdílem, že milánské udílení cen bylo obohacené o hologramy, rozšířenou realitu a digitální efekty.

A teď zase zpět k hlavní hvězdě Zendaye! V přebírání cen z tepla domova už má praxi, a tak to pro ni nebylo nic nového. I když se neprošla po „zeleném koberci“, svými šaty rozhodně zabodovala. Vsadila totiž na model z dílny Versace, který vznikl v roce 1996, kdy se narodila. Skrývají v sobě tak nejen symboliku roku narození, ale také poslání. Ceny GCFA se totiž udělují za udržitelnou módu, takže Zendaya výběrem šatů zároveň poukázala právě na trend udržitelnosti.

Zendayu připravil na slavnostní večer její dvorní stylista Law Roach, který doplnil minimalistické saténové šaty Versace luxusními šperky Bulgari. Účes inspirovaný legendární Cindy Crawford dotáhl celkový dojem k dokonalosti.

Šaty jako první oblékla před čtyřiadvaceti lety Anna Klevhag, a to na přehlídku Podzim/Zima 1996. Jejich žlutou verzi na stejné přehlídce předvedla Naomi Campbell. Ve stejném roce šaty oblékly také Kate Moss a Carla Bruni.