Nová kolekce panenek Barbie

Nová kolekce panenek Barbie Zdroj: Instagram/barbiestyle

Zbrusu nová kolekce panenek Barbie! Líbí se vám?

Panenky Barbie už dávno nejsou jen superštíhlé blondýnky! Jsou mezi nimi také panenky s pár kily navíc, potetované, s krátkými vlasy, na vozíčku nebo černošky.

Panenky Barbie jsou fenomén! Hrají si s nimi miliony holčiček po celém světě, mají extrémně silný merch a dobře si stojí i v oblasti filmu. Po několika animovaných snímcích se chystá i první hraný. Panenka Barbie, kterou si zahraje Margot Robbie, bude vyhoštěna z Barbielandu, protože pro ostatní panenky je příliš výstřední a zahleděná do sebe. Vydá se tak do reálného světa, kde nakonec pochopí, že štěstí nespočívá v dokonalém vzhledu, ale především v tom, jací jsou lidé uvnitř. A je jasné, že najde i lásku.

Kromě filmů ale také pravidelně vznikají speciální limitované kolekce. Například před dvěma lety k příležitosti Mezinárodního dne žen představila společnost Mattel zbrusu novou sérii panenek, která poctila skutečné ženy, které v životě dokázaly něco mimořádného a dodnes nás inspirují.

Kromě známějších ikon, jako jsou malířka Frida anebo Amelia Earhart, první žena, která přeletěla Atlantský oceán, byla v kolekci také michelinská šéfkuchařka Hélène Darroze, čínská baletka Yuan Tan, NASA matematička Katherine Johnson anebo třeba olympijská vítězka ve snowboardingu na U-rampě Chloe Kim.

Nové panenky Barbie
Nové panenky Barbie | Zdroj: Profimedia.cz

Před pár dny vznikla další speciální kolekce, tentokrát na počest Black History Month (měsíc černošské historie). Ten připomíná významné osobnosti i události v historii afroameričanů. Ve Spojených státech i Kanadě se slaví během celého února.

Sérii afroamerických panenek navrhla uznávaná kostýmní designérka a bývala módní editorka Shiona Turini. Ta se nejvíce inspirovala první černošskou panenkou Barbie, která vznikla v roce 1980, měla krátké černé vlasy a překrásné červené blýskavé šaty. Celkem tak vytvořila deset panenek s různými tóny barvy pleti, odlišnými vlasy i všemožnými outfity.