Colin Firth si zahrál smolařského spisovatele Jamieho.

Colin Firth si zahrál smolařského spisovatele Jamieho. Zdroj: 2003 Universal Pictures

Lucia Moniz v roli Aurelie
Hugh Grant a Martine McCutcheon
Z natáčení pokračování Lásky nebeské
Liam Neeson hrál otce Sama, který se zamiloval do zpěvačky Joanne.
Keira Knightley a režisér Richard Curtis při natáčení pokračování Lásky nebeské
14
Fotogalerie

Rocker z Lásky nebeské: Mám jedno vánoční přání, které mi zatím nikdo nesplnil

Málokdo si od roku 2003 dokáže představit Vánoce bez filmu Láska nebeská. Jednou z nejvýraznějších postav je právě muzikant Billy Mack pokoušející se o comeback. Tuto roli ztvárnil sympatický britský herec Bill Nighy. Při jeho první návštěvě Prahy ho vyzpovídala kolegyně Marta Pušová.

Jak si zatím užíváte návštěvu Prahy?

Nikdy jsem v Praze nebyl a cítím se kvůli tomu hloupě a zahanbeně. Není to zas tak daleko a každý, koho znám, tu byl a všichni říkali, jak je to tu krásné. A je to pravda, to není žádné PR, protože jsem tu. Praha je magické místo. Dnes jsem se procházel kolem řeky pod nádherným podzimním sluncem. Včera jsem seděl u Vltavy, popíjel kávu a díval se na západ slunce a Karlův most. Na to nezapomenu stejně jako na toho halibuta, co jsem měl včera k večeři. Děkuji za to, že tu mohu být.

V České republice vás lidé milují zejména kvůli postavě Billyho Macka ve filmu Láska nebeská. Jak jste se k roli dostal?

V Anglii je tradice, že se dělají čtené zkoušky se scénářem, který se tak podle toho testuje. Vždycky nám říkají, že to není role, že za to nebudeme placení. Byl jsem požádán, abych otestoval scénář Lásky nebeské a sklidil jsem hodně smíchu. Původně tu roli chtěli dát někomu velmi velmi slavnému, ale z podivných důvodů ji dali mně. Pak se mě zeptali, jestli chci vědět, kdo ta velmi slavná osobnost je. A já řekl ne.

Takže součástí castingu nebyl zpěv?

Ne, nemusel jsem zpívat, protože už předtím jsem zpíval ve filmu Still Crazy. A také se po mně nechtělo, abych byl nějak dobrý. Díky bohu, že jsem neměl hrát rockového boha, ale rockového idiota. Idioty zvládám, bohové jsou mimo můj dosah.

Víte, co by si přál Bill Nighy k Vánocům? Jde o jednu úplně obyčejnou věc, kterou mu zatím nikdo nedal. Napovíme, že se jedná o "měkký dárek", a která to je, si můžete přečíst na dama.cz.

Video placeholde