Zara, $39

Zara, $39 Zdroj: archiv firem

Módní faux pas Melanie Trump: Co chtěla první dáma říct svým kabátem?

S outfity první dámy Melanie Trump je to jako na houpačce. Svými róbami dokáže celému světu vyrazit dech a o pár týdnů později výběrem oblečení zase všechny pořádně naštvat. Co to bylo tentokrát?

Není pochyb o tom, že americké první dámě to většinou sluší. Někdy ale její outfit není příliš šťastnou volbou. Tak tomu bylo například loni v srpnu, kdy po boku manžela Donalda Trumpa dorazila do Texasu, který tehdy postihly zničující záplavy, v lodičkách z hadí kůže na osmnácticentimetrovém podpatku.

„Zatímco celý národ sleduje tisíce Texasanů, jak se po pás brodí vodou a snaží se zachránit svůj majetek, zvířata i děti, Melania Trump je vyráží podpořit v botách, ve kterých je umění chodit i na souši,“ napsala Lynn Yaeger z magazínu Vogue.

Zara, $39
Zara, $39 | Zdroj: archiv firem

Je to snad reakce na nařízení jejího manžela, se kterým Melania nesouhlasí a veřejně ho kritizuje? Prezident Donald Trump totiž nařídil odebírat děti rodičům, kteří se snaží nelegálně překročit hranici Mexika a Spojených států. A co je tedy první dámě vlastně jedno? To, že jsou děti násilím odebírány svým rodičům, módní diktát, nebo činy jejího manžela, se kterými se nebojí veřejně nesouhlasit?

Tisková mluvčí první dámy napsala: "Je to jen kabát, nemá to žádný skrytý význam. Doufám, že to nebude jediné, o čem se bude po dnešní návštěvě Texasu mluvit." Na Twitteru se vyjádřil dokonce i Donald Trump, podle kterého je nápis na kabátě jeho ženy reakcí na fake news.

“I REALLY DON’T CARE, DO U?” written on the back of Melania’s jacket, refers to the Fake News Media. Melania has learned how dishonest they are, and she truly no longer cares!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 21. června 2018

A jako vždy, když nějaká událost vzbudí takové emoce, plní se internet vlnou vtipů a koláží.

Aby nemusel Andrej Babiš první dámě USA závidět bundu, tak jsem mu také jednu vyrobil. #Melanietrump #babiš

Příspěvek sdílený TMBK (@tmbkofficial),Čen 22, 2018 v 2:57 PDT