Melania Trump v

Melania Trump v Zdroj: Profimedia.cz

Melania Trump v
Melania Trump v
Melania Trump v šatech
Melania Trump v
Melania Trump v šatech
30
Fotogalerie

Outfity Melanie Trump v roce 2017. Trapasy střídaly americkou dokonalost

Melania Trump má za sebou první rok v roli první dámy. A také první rok, kdy byla pod neustálým drobnohledem módní policie. Jak obstála?

Melania Trump neměla v roli první dámy snadnou pozici. A ani co se týče módy. Jednak navazovala na oblíbenou Michelle Obamu, která vynikala senzačním vkusem a návrháři ji milovali, jednak se od ní už od počátku titíž designéři programově odvraceli a odmítali jí půjčovat šaty. Melania si tak musela nechat zajít chuť například na modely Toma Forda, Marca Jacobse, Christiana Siriana, Zaca Posena nebo Naeema Khana, který vytvořil asi dvacet modelů právě pro Michelle Obamu.

Nakonec se této role ujal francouzsko-americký návrhář Hervé Pierre. Kromě něj si Melania oblíbila značky Calvin Klein, Christian Dior, Dolce & Gabbana, Delpozo nebo Micheal Kors.

Nová první dáma USA si rovněž musela zvykat, že již nevystačí se šatníkem a vkusem manželky bohatého byznysmana, která si na sebe může vzít jakýkoli sexy nebo luxusní model. Její nová role vyžaduje jistou střídmost a mimořádnou eleganci, která se v ideálním případě přirozeně protkne s osobností nositelky. A tady Melania Trump opět narážela na problémy. Přestože je velmi atraktivní ženou, na veřejnost působí poněkud nečitelně a spíše jako loutka svého manžela, která dává najevo emoce jen bezděčně, řečí svého těla, když například odmítá vzít manžela za ruku.

Video placeholde

Melania Trump měla nakonec, co se týče oblékání, dobrý i špatný rok. Mnohokrát se trefila do černého a lidé jí aplaudovali (například při slavnostní inauguraci nebo inauguračním plese), potlesk sklidila také za to, že si při své první zahraniční cestě po Saudské Arábii a Izraeli odmítla zahalit vlasy (byť nejde o žádnou velkou revoltu, protože pro cizinky je šátek v těchto zemích pouze doporučením, nikoli přikázáním).

Na druhou stranu při návštěvě papeže Františka ve Vatikánu, kde je šátek povinností, Melania poprvé pocítila sílu internetu, který v reakci na její styl černé vdovy stvořil řadu memů (vtipů, které se šíří sociálními sítěmi). Mírné pozdvižení vzbudil i outfit, který zvolila na setkání s partnerkami lídrů G7 na Sicílii – kabát s 3D květinovým vzorem Dolce & Gabbana vyjde v přepočtu na více než milion korun.

Melania Trump v kabátku Dolce & Gabbana
Melania Trump v kabátku Dolce & Gabbana | Zdroj: Profimedia.cz

Vysloveně pobouření pak vzbudil outfit, který zvolila na cestu do Texasu postiženého ničivými povodněmi – ani Manolo Blahnik, jehož jehly obula, asi za takovou reklamu nebyl příliš rád.

Nyní má před sebou Melania druhý rok v roli první dámy USA a bude zajímavé sledovat, nakolik se poučila ze svých dosavadních faux-pas. A také jakým směrem posune svůj vlastní styl, který je rozhodně inspirativní.