Zpěvačka Rihanna je pro rok 2017 tváří kolekce Manolo Blahnika.

Zpěvačka Rihanna je pro rok 2017 tváří kolekce Manolo Blahnika. Zdroj: Profimedia.cz

Topmodelka Tereza Maxová nechyběla u představení exkluzivních bot Manolo Blahnik
Španělský designér s českými kořeny Manolo Blahnik v Miláně při zahájení výstavy The Art of Shoes
Takhle vypadají boty pro Prahue od Manolo Blahnika
Zpěvačka Rihanna je pro rok 2017 tváří kolekce Manolo Blahnika.
5
Fotogalerie

Manolo Blahnik: Kdo všechno nosí jeho ikonické boty?

Když se řekne Sex ve městě, všichni si vybavíme sloupkařku Carrie Bradshaw posedlou Panem Božským a botami od Manola Blahnika. Právě světoznámému španělskému návrháři vděčíme za všechny ty nádherné páry, které jsme napříč celým seriálem mohly obdivovat. K vidění budou i Praze - 11. srpna začíná výstava The Art of Shoes v Muzeu Kampa. Jeho boty si ale zamilovaly i další celebrity – od zpěvaček po první dámu módy Anne Wintour. Kdo je nosí a které modely jsou nejvíc chic?

Seriálová Carrie proslulá svým stylem ovšem rozhodně není jediná, kdo si "manolky" zamiloval. V 90. letech zdobily i botník princezny Diany. Dnes se slušnou sbírkou pyšní například módní ikona Victoria Beckham, šéfredaktorka amerického Vogue Anna Wintour nebo třeba zpěvačka Rihanna, která je pro rok 2017 tváří jeho nové kolekce. V pořadí to je již třetí spolupráce geniálního designera Blahnika a hvězdy Rihanny.

Blahnikova tvorba je velmi specifická. Kromě toho, že při své práci myslí především na pohodlí žen, je každý pár ručně zpracovaný a každý zdobí typický jehlový podpatek. Nejproslulejším modelem jsou stále luxusní modré lodičky pojmenované Hangisi, kterými mimo jiné Pan Božský požádal Carrie o ruku místo tradičního prstýnku. Ikonický kousek mají ve svém botníku například módní hvězda Olivia Palermo nebo vévodkyně Kate. Takže vás zřejmě nepřekvapí, že návrhář v roce 2007 obdržel za celoživotní práci řád od britské královny Alžběty II.A to nejlepší na konec! Už 11. srpna se do Prahy přestěhuje dlouho očekávaná výstavaThe Art of Shoes. K této velkolepé příležitosti navrhl Manolo Blahnik, španělský designer s českými předky, exkluzivní kozačky inspirované českým folklorem. Vznikl jen jeden pár a vy si ho nyní můžete až do 12. listopadu prohlédnout v Preciosa flagship storu na Starém Městě. Celková hodnota bot byla vyčíslena na 5 000 eur, tedy bezmála 135 000 korun.

Kromě toho vytvoří také limitovanou edici dvaceti párů Českem inspirovaných Hangisi s kultovní sponou. Střevíčky budou vyrobeny z české paličkované krajky, ozdobí je křišťály Preciosa.

Takhle vypadají boty pro Prahue od Manolo Blahnika
Takhle vypadají boty pro Prahue od Manolo Blahnika | Zdroj: Archiv značky