Bílý hrnek
Barvami hrnečků a jejich vlivem na chuť kafe se zabývali i australští výzkumníci ve spolupráci s tamními baristy a výsledky publikovali na webu flavourjournal. A na co přišli?
Bílé hrnky jsou spojovány s hořkostí kávy. Ti, kteří mají hořkou kávu rádi, by určitě měli pít z bílého hrnku. Hořkou kávu doporučují znalci ideálně po ránu, protože vás nejlépe probere do nového dne.
Víkend v Praze: 9 kaváren, kde si můžete dát výtečný brunch
Červený nebo modrý hrneček
Víkend mimo Prahu: 8 kaváren, kde vám připraví nejlepší flat white
Pokud budete pít z červeného nebo modrého hrnečku, získáte z kávy více sladké chuti. Tyto barvy jsou spojovány se sladkým ovocem, mozek si tuto informaci uvědomí a vám bude připadat káva sladší, než kdybyste ji pila z bílého hrnku. Tyto barvy jsou tedy ideální pro vychutnání odpolední kávy.
Hnědý hrneček
Mnoho lidí vnímá sílu kávy podle toho, jak tmavá je. Když budete pít z hnědého hrnku, který barvu kávy podpoří, bude vám káva připadat mnohem silnější než normálně. Tato barva hrnku je tedy vhodná, když se cítíte unavení a potřebujete rychle dobít baterky.
Na Mlýnku: EMA espresso bar, kavárna s vlastní pražírnou i pekárnou
Žlutý hrneček
Naopak v žlutém hrnku se těm, kdo se pokusů účastnili, zdála káva příliš slabá. Tato barva mimochodem na rozdíl od kávy svědčí čaji, s touto barvou jsou spojeny jak jeho hřejivé, tak léčebné účinky. Nicméně se účastníkům káva alespoň zdála dost teplá, protože například ve studeném hrnku podle nich chladla moc rychle.
Na Mlýnku: PetPunk, ostravská kavárna, která spojuje skvělý design, kávu a domácí pečivo
Na Mlýnku: Jedno z nejlepších espress v Praze dostanete v Kafematu