Řasenka pro objem Gosh Wonder Volume Mascara FAnn dětem, fann.cz, 190 Kč

Řasenka pro objem Gosh Wonder Volume Mascara FAnn dětem, fann.cz, 190 Kč Zdroj: archiv firem

Čtyři tipy, jak o Vánocích konat dobro!

Pokud nám to situace umožňuje, měli bychom (nejenom o Vánocích) myslet na ty, kteří s láskou a otevřenou náručí uvítají jakoukoliv podporu.

Vánoční dobrostromek

Květinářství Florino spustilo on-line projekt chcistromek.cz, kde si můžete pořídit jednu z prémiových normandských jedliček a nechat si ji doručit ve vámi zvolený čas až domů. Nejenže vám tahle koupě ušetří čas ve frontách na stromky, ale také uděláte dobrý vánoční skutek. Florino totiž spolupracuje s fondem Radost dětem, který podporuje děti z dětských domovů. Florino sesbíralo přání dětí právě z dětských domovů a rozdělilo dárky do tří kategorií – do 250 Kč, do 500 Kč a do 1000 Kč. K ceně velkého stromku je připočítaná polovina ceny dárku a tu druhou zaplatí Florino.

Více informací naleznete na www.chcistromek.cz.

Drobný příspěvek, který pomůže

V posledních třech letech byly v obchodech Marks&Spencer umístěny Stromy splněných přání pro seniory, podle kterých plnili zákazníci přání opuštěným a nemocným lidem z Domova pro seniory Stachy-Kůsov. „Letos jsme nechali vybrat zaměstnance našich jednotlivých prodejen, koho chtějí podpořit, aby tak měly šanci i lokální organizace. Tato vánoční charita je opět součástí našeho etického a ekologického tzv. plánu A, který si klade za cíl pomáhat budovat udržitelnou budoucnost a mít pozitivní dopad na společnost i planetu, a to prostřednictvím všeho, co firma dělá,“ řekla Helena Vyhnánková, marketingová managerka M&S. Zákazníci přispějí například nákupem pyžama nebo noční košile se Snoopym částkou 42 Kč, balení ponožek s postavičkami 17 Kč, dekorace ve tvaru červenky a vánočního pudingu 25 Kč, plechovky se sušenkami 9 Kč, adventního čokoládového kalendáře s postavičkami 4 Kč a každého prodaného svařeného ovocného čaje 4 Kč.

Výtěžky vybrané v prodejnách poputují například do Karlových Varů do pacientské organizace Debra, která pomáhá lidem s nemocí motýlích křídel prožít co nejvíce kvalitní život, do Prahy do organizace Pink Bubble, která podporuje děti a mladistvé, jimž život zkomplikovalo onkologické onemocnění, nebo třeba do Plzně do Nadace pro transplantaci kostní dřeně, která pomáhá již od roku 1992 po celé České republice nemocným s onkologickým onemocněním krve, zejména s leukémiemi a lymfomy.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: archiv

Kreativita je (ne)mocná!

České papírnictví papelote už více než deset let dokazuje, že kreativita má moc měnit lidské životy k lepšímu. V rámci kampaně Kreativita je (ne)mocná! vyzývá k podpoře rodičů samoživitelů. Do Vánoc chce vybrat alespoň 200 000 Kč. „Tvořivost je nezbytné u dětí podporovat a rozvíjet odmalička. Musíme s nimi trávit čas, hrát si, učit se, tvořit, číst a prohlubovat tak jejich představivost a tvůrčí přístup k životu,“ je přesvědčená kreativní ředitelka a zakladatelka papelote Kateřina Šachová. Na to však mnozí rodiče, zejména ti, kteří své děti vychovávají sami, už nemají kapacitu. Na prvním místě jsou přirozeně základní životní potřeby jejich dětí a jich samotných. Proto se papelote rozhodlo jim pomoct. Na podporu rodičů samoživitelů vytvořilo aršík nálepek Kreativita je mocná. Aršík samolepek Kreativita je mocná ve formátu A5 můžete zakoupit na e-shopu papelote.cz. Cena je 121 Kč a papelote celou částku věnuje organizaci Fandi mámám.

Hlavním partnerem kampaně Kreativita je (ne)mocná! je Zásilkovna, která umožnila poštovné zdarma u všech objednávek, které aršík samolepek obsahují. Díky ní mohou dárci samoživitele podpořit, aniž by platili za přepravu. „Jsme rádi, že jsme se mohli k projektu připojit a pomoci tak rodičům samoživitelům, jejichž rodiny jsou v současné době často ve velmi složité situaci,“ říká Milan Šmíd, ředitel marketingu skupiny Packeta, majitele Zásilkovny.

Řasenka, co pomáhá

V předvánočním období se na pomoc potřebným dětem vydala také značka GOSH COPENHAGEN se svojí řasenkou Wonder Volume Mascara. Tu pořídíte za zvýhodněnou cenu 190 Kč a rovných 90 Kč putuje ve prospěch Nadačního fondu FAnn dětem, který se angažuje v řadě charitativních projektů ve prospěch dětí – ať už jde o spolupráci s nadací Naše dítě, o mnohaleté projekty s Českým výborem pro UNICEF, s nadací Modrý hroch i o řadu dalších pomocí konkrétním osobám.

Wonder Volume Mascara je báječná objemová řasenka s gumovým, speciálně tvarovaným kartáčkem drobnějšího typu, se kterým perfektně vykreslíte každou řasu. Skvěle se s ní pracuje všem začátečníkům nebo třeba v případě menších očí či povadlého očního víčka. Obsahuje provitamín B a přírodní vosk, které pečují o řasy a vyživují.

Ve všech kamenných parfumeriích FAnn a také na fann.cz bude dostupná do konce prosince nebo do vyprodání zásob.

Řasenka pro objem Gosh Wonder Volume Mascara FAnn dětem, fann.cz, 190 Kč
Řasenka pro objem Gosh Wonder Volume Mascara FAnn dětem, fann.cz, 190 Kč | Zdroj: archiv firem