Věra Čáslavská získala na olympiádě v Tokiu tři zlaté

Věra Čáslavská získala na olympiádě v Tokiu tři zlaté Zdroj: Profimedia.cz

Čáslavská... a dál? Anketa mezi Japonci odhalila, které české sportovce znají

Moderátorka a influencerka Naomi Adachi točila během olympijských her reportáže pro Český olympijský tým. Tentokrát vyrazila na Šibuji, jednu z nejrušnějších čtvrtí v Tokiu, a ptala se Japonců, jestli znají nějakého českého sportovce nebo sportovkyni. Jak to dopadlo? A jak si poradili s krkolomnými jmény dvojky Krpálek a Prskavec?

Ptát se Japonců na české sportovce není zas tak od věci, jak by se na první dojem mohlo zdát. Mnozí si totiž dodnes pamatují na legendární výkon gymnastky Věry Čáslavské, která zde oslnila publikum na olympijských hrách v roce 1964. Tehdy si odsud odvezla tři zlaté medaile – za víceboj, přeskok a kladinu. Vybaví si ale v zemi vycházejícího slunce jméno některého ze současných vítězů? A dokážou alespoň přečíst jména jako Lukáš Krpálek nebo Jiří Prskavec?

Podívejte se na další díl seriálu Mall.tv Naomi v Japonsku.

Po mámě Češka, po tátovi Japonka. K tomu osobitá moderátorka, influencerka, příležitostná herečka, modelka a gamerka. To je Naomi Adachi, která pro Mall.tv natáčí pořad Naomi v Japonsku, v jehož rámci mapuje krásy a zvláštnosti této pozoruhodné země i jejích lidí. Během olympiády pak natáčela rozmanité reportáže přímo z Tokia. Na Instagramu ji najdete jako @naoleo.

Kdo je Naomi Adachi