...

... Zdroj: iStock.com

Naomi v Japonsku: Kapslové a love hotely jsou fenomén. Jak to v nich chodí?

Tokio, kde se aktuálně konají olympijské hry, patří k nejlidnatějším městům světa. Ještě horší je to v Ósace, kde v roce 1979 vznikl první kapslový hotel. O co jde a jak se v něm spí? A kde se scházejí mladí lidé, kteří si potřebují užít trochu soukromí, ale stále bydlí u rodičů? Odpověď nabízí česko-japonská moderátorka Naomi Adachi. 

Kapslové hotely svým zákazníkům v podstatě nabízejí jen přespání. Více prostoru nečekejte, naopak, průměrná velikost jedné buňky je dva metry čtvereční, což přesně odpovídá velikosti jedné postele. Aby se ušetřil prostor, vrství se na sebe jednotlivé buňky jako plástve.Výhodou kapslových hotelů je nejen to, že v přelidněných zemích, jako jsou Japonsko nebo Čína, šetří místo, ale zároveň jsou i levné. Původně sloužily lidem, kteří pracovali do noci a nestihli poslední vlak, dnes jsou lákadlem hlavně pro mladé. Jak se v takovém ubytování spí a dýchá? Co se zde nesmí? Podívejte se na video česko-japonské moderátorky a influencerky Naomi Adachi, která aktuálně reportuje coby spojka Českého olympijského týmu nejrůznější zajímavosti z Tokia.

A co tak zvané love hotely? Ty bývají zase řešením pro mladé páry, které nemají vlastní bydlení. Jak to v nich vypadá a jaká výbava nechybí?

Naomi Adachi testuje, jak to chodí v kapslových a love hotelech
Naomi Adachi testuje, jak to chodí v kapslových a love hotelech | Zdroj: Mall.tv

Tip na video: Jak správně plavat prsa? Naučte se to s olympijskou reprezentantkou Barborou Seemanovou.