Recepty Lucie Pešavové: Hruškovo-špenátové smoothie a špenátové lívanečky
Lucie Pešavová je jednou ze semifinalistek, která se uchází o vaši přízeň v kategorii FOOD Restartu 2019.
Proteinové hruškovo-špenátové smoothie s mátou
Na dvě porce:
1 banán
1,5 zralé měkké hrušky
hrst baby špenátu
5 lístků máty
šťáva z 1/2 limety
1 PL vanilkového proteinového prášku
100 ml proteinového mléka Meggle

Špenátové jogurtové placičky s avokádovým salátkem s černou solí
Placičky:
1 vejce
100 g proteinového jogurtu Meggle
50 ml proteinového mléka Meggle
70 g špaldové mouky
2 hrsti baby špenátu (cca 30 g)
1 čl prášku do pečiva bez fosfátů
1 stroužek česneku
sůl, pepř
olej na opečení
Postup:
Vejce rozmixujte s jogurtem, přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř a mléko, promixujte. Stroužek česneku nakrájejte na drobno a špenát na menší kousky. Vmíchejte do vzniklé směsi a opečte na pánvi jako lívance.

www.facebook.com/fitfoodwithluci, @fitfoodwithluci
Avokádový salátek s černou solí
1 ks zralého avokáda
4 ks ředkviček
2 PL proteinového Meggle jogurtu
šťáva z limetky dle chuti
sůl, pepř
himalájská černá sůl
semínka
Avokádo a ředkvičky pokrájejte na malé kousky, promíchejte s jogurtem, solí a pepřem a podle chuti vymačkejte šťávu z limety.
Servírujte na placičkách, posypte semínky a himalájskou černou solí, která dodá jídlu vajíčkovou chuť.
