Recepty Lucie Pešavové: Hruškovo-špenátové smoothie a špenátové lívanečky

8. března 2019
Lucie Pešavová • Foto: Ondřej Košík

Lucie Pešavová je jednou ze semifinalistek, která se uchází o vaši přízeň v kategorii FOOD Restartu 2019.

Proteinové hruškovo-špenátové smoothie s mátou

Na dvě porce:

1 banán

1,5 zralé měkké hrušky

hrst baby špenátu

5 lístků máty

šťáva z 1/2 limety

1 PL vanilkového proteinového prášku

100 ml proteinového mléka Meggle

Autor: redakce Dieta

Špenátové jogurtové placičky s avokádovým salátkem s černou solí

Placičky:

1 vejce

100 g proteinového jogurtu Meggle

50 ml proteinového mléka Meggle

70 g špaldové mouky

2 hrsti baby špenátu (cca 30 g)

1 čl prášku do pečiva bez fosfátů

1 stroužek česneku

sůl, pepř

olej na opečení

Postup:

Vejce rozmixujte s jogurtem, přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř a mléko, promixujte. Stroužek česneku nakrájejte na drobno a špenát na menší kousky. Vmíchejte do vzniklé směsi a opečte na pánvi jako lívance.

Autor: redakce Dieta

www.facebook.com/fitfoodwithluci, @fitfoodwithluci

Avokádový salátek s černou solí

1 ks zralého avokáda

4 ks ředkviček

2 PL proteinového Meggle jogurtu

šťáva z limetky dle chuti

sůl, pepř

himalájská černá sůl

semínka

Avokádo a ředkvičky pokrájejte na malé kousky, promíchejte s jogurtem, solí a pepřem a podle chuti vymačkejte šťávu z limety.

Servírujte na placičkách, posypte semínky a himalájskou černou solí, která dodá jídlu vajíčkovou chuť. 

Jdi na homepageZpět na začátek

Horoskopy