Gabriela Pospíšilová

Gabriela Pospíšilová Zdroj: Ondřej Košík

Gabriela Pospíšilová: Baví mě přetvářet klasické recepty na zdravější varianty

Představujeme vám jednu z pěti semifinalistek, která se uchází o vaši přízeň v kategorii FOOD.

"Je to už nějakou dobu, co jsem změnila svůj život a stravovací návyky a příčinou byl můj zdravotní stav. Před 15 lety jsem podstoupila akutní operaci slepého střeva a následně mi začala srůstat střeva. Doktoři mi nasadili bezezbytkovou dietu, zakázali mi ovoce, zeleninu, jiné maso než kuřecí, luštěniny, oříšky a tak," říká devětadvacetiletá Gabriela Pospíšilová.

"Výsledek? Přibrala jsem asi 15 kilo. Tehdy jsem si řekla, že už to takhle nechci. Začala jsem se hýbat, sportovat a k tomu jsem přidala zdravější stravu. Podařilo se mi zlepšit svůj zdravotní stav tak, že už žádnou dietu nedržím a jím úplně všechno. Tím, jak jsem začala sportovat, se zlepšilo i fungování střev a já jsem mohla začít pomalu zařazovat ovoce a další potraviny. Ráda zkouším nové věci, paleo, veganské i vegetariánské recepty, ale miluju i maso. Baví mě přetvářet klasické recepty na zdravější varianty, které pak dávám na svůj blog. Zdravým způsobem stravování a pohybem se snažím inspirovat ostatní. Změnila jsem pohled na svět, začala jsem mít ráda sama sebe a díky svému novému sebevědomějšímu já jsem našla i svého manžela."

www.sgabivkuchyni.blogspot.com, www.facebook.com/gabivkuchyni, @gabivkuchyni

1. Jaký recept se u vašich sledujících setkal s největším ohlasem?

Určitě to jsou sladké recepty. I já hledám u ostatních inspiraci nejčastěji na sladká jídla. Vařím ze surovin, co dům dá. Nemám ráda, když jsem v kuchyni víc než dvě hodiny a nejradši mám rychlé recepty. A s největším ohlasem se asi setkal cizrnový dort.

2. Co byste uvařila návštěvě, na kterou chcete zapůsobit?

Cheesecake.

3. S jakou surovinou nejraději pracujete?

S banány, které používám i jako sladidlo.

4. Jaký je váš nejlepší zážitek související s vaším blogem?

To, když jsem byla mezi deseti nejlepšími na Czech Blog Awards v kategorii Objev roku.

5. Jaké jsou vaše další cíle a plány?

Já dělám blog hlavně pro sebe, takže doufám, že mi pomůže, abych byla zdravá. A baví mě, že to sdílím s ostatními a oni se tím inspirují.

Video placeholde

JAK TO BUDE DÁL?

Od 25. února můžete pro svoji favoritku hlasovat na stránce www.restartsdietou.cz. Hlasování bude ukončeno 15. března o půlnoci. Následně budou hlasy sečteny a tři soutěžící s největším počtem hlasů postoupí do velkého finále, které se uskuteční 8. června. Jména postupujících zveřejníme opět na www.restartsdietou.cz a na sociálních sítích a společně s dalšími finalisty z kategorií Fit a Proměna představíme v červnové Dietě.

S dalšími finalistkami se seznamte zde: